1

Zutphen vecht voor bibliotheek

Gemeente #Zutphen wil nieuwe bestemming Broederenkerk

Zutphen Nieuws door

archief oud artikel 30 maart 2011 Cultuur Zutphen, Gelderland Het college in Zutphen heeft ingrijpende plannen voor de Broederenkerk. De bibliotheek in het gebouw moet verdwijnen om plaats te maken voor andere culturele instellingen. Maar dat vindt niet iedereen een goed idee.

Het gemeentebestuur van Zutphen kampt met een tekort van 12 miljoen euro en is dus genoodzaakt flink te bezuinigen. In een onlangs verschenen voorstel dreigen de bezuinigingen ten koste te gaan van de bibliotheek in de Broederenkerk. De kloosterkerk moet gaan kloppen als het culturele hart van Zutphen, en meerdere instellingen onderdak bieden.

Protest Broederenkerk

Het college stelt voor dat de bibliotheek in de Broederenkerk verhuist naar Warnsveld. Dit tot groot ongenoegen van de Graafschap Bibliotheken. De organisatie is begonnen met een petitie om het gemeentebestuur op andere gedachten te brengen. Op dinsdag 5 april 2011 van 15:30 uur tot 16:30 uur houdt de actiegroep 'Behoud de bibliotheek in de Broederenkerk' een protestactie. Met zoveel mogelijk mensen willen ze een zogenaamd leeslint vormen van de kerk naar het gemeentehuis.

Een taakgroep werkt het voorstel van het Zutphense college verder uit. Uiterlijk 1 november 2011 moeten zij meerdere voorstellen op tafel leggen.

DagjeWeg.NL bezocht de stad! Ontdek de leukste uitjes in Zutphen.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 30 maart 2011 - 410