Biddinghuizen zonder Lowlands?

Extra toeristenbelasting reden voor onderhandeling #Lowlands

Nieuws door

archief oud artikel 18 april 2011 Cultuur Biddinghuizen, Flevoland Gaat Lowlands Biddinghuizen verlaten? Verschillende media berichten over een mogelijk vertrek van het festival, wanneer de gemeente de toeristenbelasting verhoogt. Voor de organisatie van Lowlands betekent dit een financiële tegenvaller van bijna een ton.

In plaats van 80 eurocent per overnachting, wil de gemeente Flevoland in de toekomst 1,40 euro vragen per nacht persoon. Dit betekent voor de organisatie van het festival een extra kostenpost van bijna een ton. Woordvoerder Bente Bollman reageert op de website 3voor12.nl op de vraag of de organisatie een vertrek heeft genoemd. "Dat is iets wat we hebben geroepen. Er zijn meer terreinen in Nederland en ook daarbuiten."

Lowlands

De organisatie van Lowlands is nu in gesprek met de gemeente over de plannen. Eventueel wordt de toeristenbelasting verrekend in de ticketprijs. Maar volgens Bollman is het nog onzinnig om hier wat over te zeggen, omdat de onderhandelingen nog in volle gang zijn.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 18 april 2011 - 233

Dit past bij 'Biddinghuizen zonder Lowlands?'