1

Btw-verhoging podiumkunsten gaat gewoon door

Rechter wijst eis theatermakers af #btwverhoging

Zijlstra kiest voor de top Nieuws door

archief oud artikel 22 juni 2011 Cultuur Den Haag, Zuid-Holland Het is vandaag een zwarte dag voor theatermakers. Zij eisten dat er een verbod zou komen op de btw-verhoging op kaartjes voor podiumkunsten. Helaas voor hen heeft de rechtbank dit verzoek afgewezen.

Ten einde raad eisten een groep theatermakers een verbod op btw-verhoging voor podiumkunsten. Zij gaven als belangrijkste argument dat de verhoging ook niet geldt op kaartjes voor dierentuinen, circussen en bioscopen. Dat zou oneerlijk zijn, omdat de diensten vergelijkbaar zijn met podiumkunsten. De rechtbank van Den Haag is het daar niet mee eens. De rechtbank vindt podiumkunsten een hele andere vorm van vrijetijdsbesteding.

Hoger beroep

"We zijn ronduit teleurgesteld in deze uitspraak. Lamgeslagen, kunt u wel zeggen", laten de theatermakers weten aan De Telegraaf. De weg is nu vrij voor de verhoging. De verhoging staat nu gepland per 1 juli. De theatermakers willen wel in hoger beroep gaan, maar dat is nooit meer mogelijk voor 1 juli.

"We zijn ronduit teleurgesteld in deze uitspraak. Lamgeslagen"
Onlangs presenteerde staatssecretaris Halbe Zijlstra de inhoud van de podiumkunsten. Vooral beeldende kunst en de podiumkunsten zien de portemonnee slinken. Lees: Zijlstra kiest voor de top

Laatst gewijzigd: 2011-07-25 10:25:41 · Gepubliceerd: 22 juni 2011 - 111