Nieuw cultuurcentrum voor Winschoten

Nieuwbouw stuit op veel tegenstand #winschoten

Winschoten Nieuws door

archief oud artikel 14 juli 2011 Cultuur Winschoten, Groningen De gemeenteraad van Winschoten stemde gisteravond in met de bouw van een nieuw cultuurcentrum. Het nieuwe theatergebouw komt op de plek van het voormalig theater De Klinker. De nieuwbouw kost de gemeente 21 miljoen euro.

Het nieuwe cultuurhuis is omstreden. Gemeentepartij VCP protesteert tegen de komst van het cultuurcentrum. "Wij zijn niet tegen cultuur. Maar we zijn tegen de bouw van dit cultuurhuis in deze tijd. Die 21 miljoen wordt meer, dat is altijd zo met dit soort bouwprojecten. En dat in tijden van bezuinigingen", vertelt VCP-voorzitter Engel Modderman aan RTV Noord. Ook uit een internetpoll van radio- en tv-zender blijkt dat 70 procent van de inwoners tegen de bouw is van het cultuurcentrum. De inwoners zijn bang dat zij uiteindelijk opdraaien voor de extra kosten.

Het nieuwe theater opent in 2014

Brand

Het voormalig theatergebouw De Klinker werd begin 2003 gesloten. De gemeente wilde het gebouw slopen en op dezelfde plek een nieuw cultuurcentrum bouwen. Door aanhoudend verzet werd dit uitgesteld. In juli 2009 brak er brand uit in het oude theatergebouw. De Klinker brandde tot de grond toe af. Het resterende deel werd gesloopt in 2010.

Zin in een voorstelling? Bekijk dan ons overzicht van alle theaters.

Laatst gewijzigd: 2011-07-25 10:25:41 · Gepubliceerd: 14 juli 2011 - 374