Verliefde zeearenden in de Biesbosch

Nationaal Park de Biesbosch - Bezoekerscentrum Drimmelen |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Drie zeearenden vieren de zomer in de Biesbosch

25 juli 2011 Natuur Biesbosch, Zuid-Holland De zeearend heeft het naar zijn zin in Nederland. Na de Oostvaardersplassen en het Lauwersmeer zitten er nu drie zeearenden in het natuurgebied de Biesbosch. Al de hele zomer verblijven de drie vogels in het waterrijke gebied.

Eén van de drie vogels is geboren in de Oostvaardersplassen. Een echte Nederlandse zeearend. Dat de drie dieren in de zomer in het gebied blijven, is een goed teken. De natuurbeheerders hebben de hoop op een definitieve vestiging van de vogels en eventueel een broedpoging. Van de drie vogels zijn twee duidelijk verliefd op elkaar. Bijna iedere dag zit dit verliefde setje in de Zuiderklip. Ze zitten daar naast elkaar, vliegen en jagen samen. De dieren zijn nu nog jong, maar wie weet zorgen zij in de toekomst voor nageslacht in de Biesbosch.

Zeearend in Nederland

De zeearend zoekt graag nieuw ingerichte robuuste natuurontwikkelingsgebieden op in de Biesbosch. De vogels jagen hier op grote vissen en op ganzen. Boswachter Thomas van der Es vertelt enthousiast op de website van Staatsbosbeheer over de zeearenden in 'zijn' gebied."Het is toch wel bijzonder om zulke grote vogels te zien vliegen op hemelsbreed drie kilometer van de Randstad." Bezoekers krijgen ook de kans om de imposante vogels te zien vliegen tijdens de excursie Speuren naar arenden.

Het Lauwersmeergebied verwelkomde dit jaar het eerste zeearendjong.

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2011-07-25 10:25:41 · Gepubliceerd: 2011-07-25 08:38:19 - 367