#DrentseBluesOpera zaterdag in première

Drentse Bluesopera   Nieuws door

archief oud artikel 28 juli 2011 Cultuur Gieten, Drenthe Een cast van dertig man, diverse topmuzikanten, nieuwe Drentse blues, een schreeuwkoor en honderd strobalen. Zomaar wat ingrediënten uit de Drentse Bluesopera, een grootschalig muziekspektakel dat zich afspeelt in het Drentse landschap.

Met de skyline van het Drenthe als achtergrond leef je mee met Bennie Bartels, een jonge boer die de boerderij van zijn vader over nam. Het boerenbedrijf loopt matig en een rijke boer zal Bennie nooit worden. Maar dan komt hij weer in contact met zijn vroegere buurmeisje, de mooie Jenny Voorthuizen. Inmiddels is zij een succesvolle businessvrouw. Het boerenbedrijf van haar ouders toverde zij om in een even succesvol wellnesresort. Voor de noodzakelijke uitbreidingsplannen heeft Jenny haar oog laten vallen op Bennies boerderij. Om haar plannen te verwezenlijken verleidt zij Bennie. Door liefde verblind besluit Bennie de fantastische deal te sluiten, maar dat pakt heel anders uit...

Ga je het bedrijf van je ouders voortzetten of geef je er de brui aan?

Boer of zakenman?

Het plot van de voorstelling is niet zomaar een verhaal. De Drentse Bluesopera gaat over het dilemma waar veel jonge boeren tegenwoordig mee worstelen. Ga je het bedrijf van je ouders voortzetten of geef je er – moe van regelgeving en dwang tot grootschaligheid – de brui aan? Het openluchtspektakel brengt deze actuele thematiek als een vrolijke satire aan het licht.

Harry Muskee

Met muzikanten als Daniël Lohues en Fokke de Jong van Normaal belooft de opera een groot succes te worden. Aanvankelijk zou Harry Muskee, hét Nederlandse bluesicoon en zanger van Cuby + Blizzards ook een rol vertolken in het stuk, maar door gezondheidsredenen is zijn rol geschrapt. Wel worden er een aantal Cuby-songs gezongen in de voorstelling.

De opera is te van 27 juli t/m 21 augustus te zien in Gieten. Voorafgaand kun je deelnemen aan een heus Drents buffet.

Kijk hier voor meer informatie en prijzen van de Drentse Bluesopera.

Laatst gewijzigd: 2011-07-28 17:46:17 · Gepubliceerd: 2011-07-28 17:18:27 - 170