1

Knabbel van Hans en Grietjes pannenkoekenhuis

Leven in een sprookje bij Hans & Grietje

Pannenkoekhuis Hans & Grietje   Reportage door
Foto 1. Links: Alles staat op z'n kop in deze kamer! Rechts: De heks speelt op haar orgel boven de keuken. Foto's: Pannenkoekhuis Hans & Grietje.

archief oud artikel 1 augustus 2011 Toerisme Zeewolde, Flevoland Er zijn ontelbaar veel pannenkoekenrestaurants met sprookjesnamen, maar vaak gaat het om een eenvoudig restaurant met vrolijke tekeningen op de muur of een verklede serveerster. Het eethuisje van Hans en Grietje in Zeewolde maakt daarentegen alle beloftes waar. Van een orgelspelende heks tot aan wegrennende tafels toe. Alles is magisch aan deze verscholen speelboerderij.

Het kromme, puntige dak van Pannenkoekhuis Hans & Grietje steekt scherp af tegen de zonnige horizon. Elke hoek van het grote speelterrein rondom het eethuis is ingericht naar het bekende sprookje van de gebroeders Grimm. Geschminkte heksjes spelen naar hartenlust in het met snoepgoed beplakte speelhuisje. Ook de speel-hooiberg en het ingebouwde springkussen zijn erg geliefd bij de kinderen. Achter het grote gebouw spelen zowel vader als moeder een potje heksengolf met hockeysticks of maken een ritje met de skelters. Van al het spelen groeit de honger en een lekkere versgebakken pannenkoek gaat er gretig in.

Een orgelspelende heks en wegrennende eettafels. Alles hier is magisch!

Behekste eettafels

Binnen is het een ware heksenketel. Elke muur of raamkozijn in het gebouw staat schots en scheef, het plafond is behangen met talloze lampen en een gemeen lachende heks jaagt iedereen de stuipen op het lijf. Wie een lekker pannenkoekje wil eten kan kiezen voor een normale tafel of een behekste tafel. Vooral kinderen vinden de behekste tafels schitterend. Houd je eigen bord met eten goed in de gaten, wanneer een houten tafel plotseling besluit weg te rijden of een rondje draait. Soms eindig je met een compleet ander gerecht voor je neus.

Pannenkoek 'Ouwe Zeur'

De verse pannenkoeken smaken heerlijk en zijn met het meest uiteenlopende beleg te bestellen. Denk bijvoorbeeld aan de pannenkoek 'Zoete Liefde' met warme kersensaus, vanille roomijs en slagroom erop. Of heb je misschien meer zin in een 'Ouwe Zeur' met onder andere spek, paprika, oude kaas en curry? Laat je ook verrassen door het heerlijke huisgemaakte boerenijs met prachtige kleuren- en smaakcombinaties.

Geheime gangen

Na de maaltijd is het goed uitbuiken op het grote terras, wat nog tot laat op de dag veel zon vangt. Voor de kinderen zijn er in het pannenkoekenhuis en buiten genoeg geheime kamertjes en gangen te ontdekken, waarmee ze de nietsvermoedende ouders laten schrikken. Zo heeft het schilderij aan de muur naast je opeens een paar ogen dat elke beweging nauwlettend volgt. Wie de benen wil strekken kan één van de wandelroutes volgen die Hans en Grietje hebben samengesteld met Natuurmonumenten. Je kunt kiezen uit de Broodkruimeltjesroute of de Kiezelsteenroute. Zowel van de wandelroutes als de speelattributen mag kosteloos gebruik worden gemaakt en er wordt geen entreegeld gevraagd. Pannenkoekhuis Hans & Grietje heeft daarom alle ingrediënten voor een geslaagd dagje uit met de kinderen!

Bekijk meer pannenkoekenrestaurants op DagjeWeg.NL.
Foto 2. Tafels met magische benen! Houd je pannenkoek goed in de gaten... Foto: Pannenkoekhuis Hans & Grietje.
Foto 3. Binnen en buiten spelen bij het pannenkoekenhuis. Foto: Pannenkoekhuis Hans & Grietje.

Laatst gewijzigd: 2022-01-20 11:30:20 · Gepubliceerd: 2011-07-29 10:28:15 - 7545