1
Voor alle activiteiten op alle eilanden en in alle kustplaatsen kun je op deze site kijken.   Redactioneel door

archief oud artikel 15 mei 2005 Terschelling, Friesland Van 21 tot en met 29 mei is er een week lang volop aandacht voor de toekomst van het strand. Dit jaarlijks terugkerende evenement houdt dit jaar in dat er ruim 250 (!) culturele, sportieve en spannende activiteiten zijn georganiseerd. Zoals een schelpenexcursie, je kunt op een juttertocht of met de huifkar mee.

Op alle stranden

De activiteiten met het thema ‘Een zee van zand' kun je op alle stranden langs de kust in Nederland vinden. Het maakt dus niet uit waar je woont, je kiest gewoon een strand in de buurt en je bent er zo! Dit jaar is gekozen voor het thema ‘Een zee van zand' omdat zand de basis vormt voor de kustverdediging. Functioneel dus, maar ook heel erg mooi; de prachtige stuivende duinen en de natuurontwikkeling langs en aan het strand.

Activiteiten

Langs de kust zijn alle stranden een ‘deelnemer'. Elke kustplaats hebben speciale activiteiten ontwikkelt, kenmerkend voor die plaats of juist kenmerkend voor dat ene stukje strand. Hier een kleine greep uit het grote aanbod: - in Ouddorp kun je meedoen of kijken met het grote vleigerfestijn; - op Schiermonnikoog kun je naar sterke (soms waargebeurde) verhalen luisteren; - in Den Helder kun je met een mooie rondvaart meer; - in Bergen aan zee kun je meedoen met het spel flessenpost, waarin allerlei opdrachten zitten die je uit moet voeren; - in Friesland kun je ‘sliktrappen'(wadlopen) met een deskundige begeleider

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2005-05-15 20:32:13 - 1984