Begin een eigen kunstatelier

Dagje weg in Oosterhout |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Oude school verandert in een verzameling van kunstateliers

5 oktober 2011 Cultuur Oosterhout, Overijssel Een oude school die al jaren leeg staat, daar moet toch iets beters mee te doen zijn. Dat dacht ook kunstenares Diana Nooten. Ieder klaslokaal in de voormalige Vrije School in Oosterhout tovert zij om tot kunstatelier. Op deze manier hoopt zij creatief talent binnen de eigen woonplaats te houden.

De ateliers in het schoolgebouw houden kunstenaars lokaal

Iedere afgestudeerde kunstenaar trekt maar naar de grote stad, dacht kunstenares Diana Nooten. Zo blijft er in Oosterhout bijna geen kunst meer over. Om deze beweging tegen te gaan, huurt zij met Stichting BOCK (Broedplaats Oosterhoutse Cultuur en Kunst) de oude school aan de Brabantlaan in Oosterhout.

Huur een klaslokaal

Alle zeven klaslokalen van het schoolgebouw worden gebruikt als kunstenaarsateliers. Het liefste allemaal verschillende soorten kunst. De bedoeling is dat de kunstenaars elkaar inspireren en tot nieuwe ideeën komen. Er is nog maar één lokaal vrij. De andere ruimtes zijn bezet door onder andere een fotograaf, een schilder en een viltkunstenares. Ook worden er cursussen gegeven in de oude school. Vanaf 6 november is de bijzondere broedplaats voor kunst open voor het publiek.

Lees meer over kunst in Oosterhout.

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2011-10-05 09:11:55 · Gepubliceerd: 2011-10-05 08:25:30 - 219