1

Dagje uit op stoom

Woudagemaal in werking is topattractie

Ir. D.F. Woudagemaal   Nieuws door

archief oud artikel 9 januari 2012 Geschiedenis Lemmer, Friesland In januari is het Ir. D.F. Woudagemaal in Lemmer normaal gesproken nog in diepe rust. Maar vanwege het hoge water van vorige week draait het gemaal al een week op volle toeren. En de bezoekers blijven maar komen om het grootste nog werkende stoomgemaal ter wereld te bekijken. Vandaag de laatste kans op een dagje uit in stoom!

Het Ir. D.F. Woudagemaal is plotseling ontzettend populair onder dagjesmensen. Afgelopen zaterdag stapte de 10.000e bezoeker van dit jaar het bezoekerscentrum van het gemaal binnen. Sinds vorige week dinsdag draait het grootste nog werkende stoomgemaal ter wereld al op volle toeren. Door de hoge waterstand besloot het Waterschap Fryslân het gemaal in te zetten. En dat is een interessant dagje uit!

Bezoek aan stoomgemaal

Uit binnen- en buitenland komen geïnteresseerden het gemaal in volle glorie bekijken. Het gemaal is vandaag nog tot 17:00 uur te bezoeken. Een groep van 30 vrijwilligers verzorgt continu rondleidingen.

Werelderfgoed

Sinds 1998 staat het Ir. D.F. Woudagemaal in Lemmer op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Bij hoge waterstanden wordt het gemaal opgestart om het overtollige water te lozen.

Leuke educatieve uitjes vind je op DagjeWeg.NL!

Laatst gewijzigd: 2012-01-10 08:25:05 · Gepubliceerd: 2012-01-09 10:48:00 - 247