1

Geen e-mail, maar flessenpost!

Zutphen heeft zijn eigen flessenpostkantoor

Zutphen Nieuws door

archief oud artikel 26 januari 2012 Opmerkelijk Zutphen, Gelderland Tegenwoordig zijn we alleen maar aan het e-mailen, sms'en en pingen. Waar is de ouderwetse brief gebleven? Ga terug in de tijd en verstuur een handgeschreven brief. Niet met een postzegel, maar in een fles. Zutphen heeft nu zijn eigen flessenpostkantoor!

Het flessenpostkantoor is een initiatief van kunstenares Nicolette Paris. Zij wil weer terug naar de tijd van kaarten en briefjes. "Je kunt naar mij toekomen met een handgeschreven brief, of eentje met de typemachine", vertelt Paris aan Edwin Evers op Radio538. "In het kantoor kun je een fles uitkiezen. Die gaat dan over een paar weken het water in. Waar precies weet ik nog niet. In Scheveningen zal die bijvoorbeeld zo weer op het strand liggen."

Zutphen

Wil je een fles versturen? Wees er dan snel bij. Na 5 februari 2012 is het flessenpostkantoor weer uit Zutphen verdwenen. Dan worden alle flessen te water gelaten. Het loket van het kantoor bevindt zich in het leeuwenhuisje, aan de Rijkenhage 1 in Zutphen. Bekijk voor openingstijden de website van VVV Zutphen.

Na 5 februari is het flessenpostkantoor weer uit Zutphen verdwenen
Wil je Zutphen echt goed leren kennen? Loop dan eens mee met een gids tijdens een winterse stadswandeling, net zoals redacteur Grytsje Anna Pietersma. Lees: Bestorm de stadsmuren van Zutphen.

Laatst gewijzigd: 2012-01-26 10:50:26 · Gepubliceerd: 2012-01-26 10:32:02 - 194

Dit past bij 'Geen e-mail, maar flessenpost!'