Schaats mee in Terherne

De Ronde van Terherne over de Terhernster Poelen

Schaatsen Nieuws door

archief oud artikel 8 februari 2012 Toerisme Terherne, Friesland Het Kameleondorp Terherne is vandaag het decor voor de prachtige schaatstocht de Ronde van Terherne. Al glijdend over de Terhernster Poelen voel je jezelf al een echte Henk Angenent!

Het is dan wel geen Elfstedentocht, maar de Ronde van Terherne die vandaag wordt gereden mag er ook zeker zijn. In de zomer staat Terherne in het thema van de Kameleontweeling Hielke en Sietse, maar vandaag wordt er over niets anders gepraat dan schaatsen. De Ronde van Terherne gaat over de Terhernster Poelen en je kunt kiezen voor een afstand tussen de tien kilometer en de veertig kilometer. Eén rondje over de Terhernster Poelen is tien kilometer. "Het ijs is perfect, glad en zwart en de paar plekjes zijn gisteren bijgewerkt", vertelt de organisatie van de tocht. Starten kan tussen 10:00 uur en 15:00 uur, na een inschrijving bij het dorpshuis De Buorkerij of bij Café Zevenwouden.

Natuurijs

Er ligt nog veel meer natuurijs in Nederland. DagjeWeg.NL weet welke natuurijsbanen open zijn. Maar let op, schaatsen op natuurijs is niet zonder gevaar. Ga nooit alleen op pad, schaats nooit in het donker en kijk uit voor windwakken. Vind nog meer tips voor schaatsen op natuurijs.

"Het ijs is perfect, glad en zwart en de paar plekjes zijn gisteren bijgewerkt"

Laatst gewijzigd: 2016-12-06 13:50:31 · Gepubliceerd: 8 februari 2012 - 1051