1

Gratis workshop voor kids!

Maak samen een Romeinse wandmozaïek

Dagje weg in Heerlen Nieuws door

archief oud artikel 22 februari 2012 Geschiedenis Heerlen, Limburg Help het Thermenmuseum in Heerlen bij het maken van de nieuwste tentoonstelling 'Er was eens een Romeinse weg'. Bezoekers maken samen een gedeelte van een grote Romeinse wandmozaïek. Kinderen mogen gratis deelnemen aan de Mozaïekworkshop.

Help mee en werk samen met andere bezoekers aan een levensgrote Romeinse wandmozaïek. Volg de Mozaïekworkshop in het Thermenmuseum Heerlen waar de internationale tentoonstelling 'Er was eens een Romeinse weg' staat. Bezoekers maken op een leuke manier een gedeelte van de expositie door mee te werken aan de wanddecoratie. Voor kinderen is de workshop zelfs helemaal gratis

Romeinse versiersels

Op de Romeinse muurdecoratie die gemaakt wordt, staat een afbeelding van de aanleg van een Romeinse weg. Dit wordt gedaan door Romeinse soldaten. Mozaïeken werden in die tijd vaak gebruikt om een gebouw te versieren, daarom is de vloer van het Romeinse badhuis van Heerlen hier ook mee versierd. Volwassenen krijgen op woensdag 22 februari een speciale rondleiding door het museum van een professionele gids. Bij de expositie hoort ook een familiespeurtocht. De Romeinse kinderen Claudia en Flavius nemen het hele gezin mee op een spannende tijdreis.

Praktische informatie

De familietocht, de workshop en de rondleidingen beginnen om 12:30 uur, 13:30 uur en om 14:30 uur. Opgeven voor de workshop kan bij John van den Berg via lpvandenberg@home.nl. De tijdelijke expositie 'Er was eens een Romeinse weg' vertelt over het reizen door het noorderlijke gedeelte van het Romeinse Rijk. Bijna twintig musea uit vijf Europese landen, hebben voorwerpen ter beschikking gesteld voor de tentoonstelling. De expositie is nog tot en met 31 maart 2012 te zien.

Laatst gewijzigd: 2012-02-22 00:27:51 · Gepubliceerd: 22 februari 2012 - 271