Baad in boerenweelde

Slapen bij de boer - Melkveebedrijf Het Wesselink |  
Redactioneel door

Leven als een Heerenboer bij Het Betere Boerenbed

1 maart 2012 Toerisme Schalkhaar, Overijssel Boeren, koeien en platteland. Voor de gemiddelde stadsmens klinkt dit waarschijnlijk niet als een ontspannen en luxe vakantie. Maar ook op de boerderij weten ze wat genieten is. Ontdek een weldadig vakantieadresje, inclusief hot tub boerenstijl.

Slapen bij de boer is alleen voor de kinderen al een avontuur. Knuffelen met de dieren en de boer helpen met het melken. Maar ook aan de moderne, verwende volwassene heeft het platteland een aangename verrassing in petto. De Heerenboeren Tenten van Het Betere Boerenbed zijn namelijk uitgerust met een eigen douchetent en een BoerenBad. Oké, dit klinkt misschien niet heel comfortabel. En ja, het warme water moeten de gasten zelf halen met een warmwatervat op wielen. Maar wanneer het BoerenBad gevuld is, en je ontspannen onder de sterrenhemel zit in het warme water: dan is het genieten!

Logeren in een HeerenBoer Tent

Maar waar is die boerenweelde dan te vinden? Slechts op twee boerderijen van Het Betere Boerenbed staan deze exclusieve tenten. In Schalkhaar, Overijssel, staat de eerste: Melkveebedrijf Het Wesselink. Bossen, akkers en weilanden omringen deze mooie boerderij. Voor de gasten staan de BoerenBed Tenten aan de bosrand. De kinderen knuffelen met de konijnen in de schuur en boer Henk vertelt alles over de dieren. Vlakbij de boerderij ligt het Overijssels kanaal, waar iedereen in de zomer verkoeling zoekt. Geen zee en strand, maar wel water en platteland. De ingrediënten voor een ontspannen, 'ouderwetse' vakantie.

Ook in Vierakker, Gelderland, snuiven gasten volop van de boerenlucht. Op Ecoboerderij 't Boshuis verbouwt de familie Rietman op biologische wijze. Gasten likken hun vingers af bij het smakelijke fruit wat hier aan de bomen hangt. Boerin Hermien helpt graag bij het maken van jam! Ontdek de mooie omgeving van de boerderij, gelegen op landgoed Hackfort. En dat doe je niet alleen, want dan gaat er gezellig een ezel mee. Genoeg leuks te doen! En 's avonds wacht natuurlijk het BoerenBad, voor een leven als een Heerenboer.

Het Betere Boerenbed heeft nog veel meer vakantieadressen. Kom ook logeren bij de boer!

Laatst gewijzigd: 2018-10-09 17:34:03 · Gepubliceerd: 2012-03-01 14:10:45 - 4483