1

Wandelen bij volle maan

Het licht van de maan is magisch

Nationaal Park Drents Friese Wold   Nieuws door

archief oud artikel 8 maart 2012 Natuur Appelscha, Friesland Vannacht staat er weer een volle maan aan de hemel. Het licht van de volle maan geeft de natuur een magisch tintje. Beleef morgenavond een spannend avontuur tijdens de Volle Maanwandeling van Staatsbosbeheer.

Eén keer in de maand staat de maan in zijn geheel aan de hemel en is het weer volle maan. De natuur heeft dan een magische gloed over zich heen en dat maakt een wandeling extra spannend. Loop daarom morgenavond mee met de Volle Maanwandeling van Staatsbosbeheer. "Het beleven van de natuur in het donker is een aparte belevenis", vindt Staatsbosbeheer. "Spaarzame geluiden doorbreken de stilte en er hangt een mysterieuze sfeer op het Aekingerzand."

In het Aekingerzand staat een uitkijktoren. Vanuit deze uitkijktoren is een groot deel van het grootse stuifzandgebied te zien en het natuurontwikkelingsgebied van het beekdal van de Vledder Aa.

"Er hangt een mysterieuze sfeer op het Aekingerzand"

Nationaal Park Drents-Friese Wold

De wandeling begint morgenavond 9 maart 2012 om 19:30 uur bij het buitencentrum Drents-Friese Wold. Meewandelen kost € 5,- per persoon. Kinderen tot twaalf jaar betalen de helft. Vergeet je niet van tevoren op te geven via +31 (0)516-464020.

DagjeWeg.NL heeft nog veel meer ideeën voor een mooie wandeling.

Laatst gewijzigd: 2012-03-12 12:00:09 · Gepubliceerd: 2012-03-08 11:48:28 - 295