Dagje uit dit weekend

De leukste evenementen van dit weekend

Vier de lente met een fair! Redactioneel door

archief oud artikel 22 maart 2012 Toerisme Lisse, Zuid-Holland Geniet van de lente! Het is Chopin-weekend in de kleurrijke Keukenhof, drink cocktails en ruil kleding op de Lente FashionFair of reis door de tijd met een oude stoomlocomotief. Dit is de DagjeWeg.NL Weekend Top 5!

Zeven miljoen bloemen

Zuid-Holland - Wandel langs ruim zeven miljoen bloembollen die in volle bloei staan. De wereldberoemde Keukenhof in Lisse is weer open! Kom ook naar 's werelds grootste bloementuin en bewonder de prachtige tulpen, hyacinten en narcissen. Naast de bekende bloemenshows in de paviljoens, de kunstobjecten en mooie inspiratietuinen, draait het dit weekend om de componist Chopin.

Tot en met 20 mei 2012. Van 08:00 uur tot 19:30 uur.
Toegang: € 14,50 voor volwassenen en € 7,00 voor kinderen, inclusief speurtocht.

Lente FashionFair

Overijssel - Op zoek naar een betaalbare nieuwe outfit voor de aanstormende zomer? Breng dan een bezoek aan de Lente FashionFair in Dierenpark Taman Indonesia. Hier staat zondag een KledingRuilMarkt, een Vintage Corner en een Accessoire boom. Neem al die kledingstukken mee die nooit gedragen worden en ruil ze om voor een leuke outfit van iemand anders. Alle items die geruild worden zijn of ongedragen of hot & vintage. Voor je oude ingeleverde kleding krijg je TamanCredits waarmee nieuwe items gekocht kunnen worden. Natuurlijk is er ook genoeg beschikbaar om de maag tevreden te houden. Geniet van lekkere namiddag-cocktails en Indonesische tapas bij Taman Indonesia.

Zondag 25 maart 2012. Kleding afgeven voor 12:00 uur, de fair begint om 14:00 uur.
Toegang: gratis voor wie kleding heeft ingeleverd, minimaal drie items. Andere bezoekers betalen € 7,50 voor het dierenpark en de fair. Krijg korting met de kortingsbon van DagjeWeg.NL!

Reis met de stoomlocomotief

Noord-Holland - Stap aan boord van een echte stoomlocomotief. Locomotief 26 van de Museumstoomtram maakt deze zaterdag haar eerste rit sinds de winterstop. Stap aan boord en ga mee op de Spannendste Tijdreis van het nieuwe seizoen. Luister naar de cadans van de wielen, hoor hoe de stoom sist en voel hoe de tram zijn weg zoekt door het Noord-Hollandse landschap. De stoomtrein rijdt tussen de historische Zuiderzeesteden Hoorn en Medemblik en tussen Enkhuizen en Medemblik vaart het museumschip 'Friesland' over het IJsselmeer.

Zaterdag 24 maart 2012. Keuze uit vier dagritten die allemaal vertrekken om 11:00 uur.
Toegang: Krijg korting met de kortingsbon van DagjeWeg.NL! Dagkaart € 20,00 voor volwassenen, € 15,00 voor kinderen.

Dans de Turkse tango

Gelderland - Dans meeslepende en melodramatische tango's uit het Istanboel van de jaren '30. Luister naar de nostalgische, haast vergeten liederen van vroeger. Uitgevoerd door het orkest Tombaz en de zangeres Meral Ari-Tuğa. Na het concert maakt het podium plaats voor een authentieke tangosalon. Volg een tangoworkshop voor beginners of geniet van de muziek, de prachtige kostuums van vroeger en verrassende gedichten en sketches.

Zondag 25 maart 2012 vanaf 12:00 uur. Buitensociëteit (Hanzehof), Zutphen.
Toegang: Volwassenen betalen € 13,00, kinderen betalen € 7,00. De tangoworkshop is gratis voor bezoekers van het concert en de tangosalon.

Wandel en spot vogels

Groningen - Maak een heerlijke wandeling langs de plassen van Midwolda. Het Groninger Landschap neemt de wandelaar mee op een sluiptocht langs vogels, modderplassen en de ontluikende natuur. Veel vogels zijn nog op doortrek naar het Noorden, maar er zijn al aardig wat fladderaars bezig hun territorium uit te zetten. Doordat het bladerdek van de bomen nog niet in volle bloei staat, zijn de dieren goed te zien. Trek hoge laarzen of waterdichte schoenen aan, want er komen erg modderige en natte plaatsen voorbij. De wandelgroep vertrekt vanaf de parkeerplaats Midwolderplas aan de Hora Siccamaweg in Midwolda.

Zondag 25 maart 2012 om 10:00 uur. Vertrek vanaf de parkeerplaats in Midwolda.
Toegang: Vooraf aanmelden is niet nodig en er zijn geen kosten aan de excursie verbonden. De wandeltocht duurt ongeveer twee uur.

Vier de lente met een leuke fair of maak een boerderijtour door Nederland!

Laatst gewijzigd: 2012-03-22 07:57:27 · Gepubliceerd: 2012-03-21 15:07:40 - 1089