Meivakantie in de dierentuin

Ontdek de leukste activiteiten in de dierentuin tijdens de meivakantie

Safaripark Beekse Bergen Redactioneel door

archief oud artikel 20 april 2012 Natuur Hilvarenbeek, Noord-Brabant Kom tijdens de meivakantie gezellig een dagje naar de dierentuin. Bij de meeste parken in Nederland zijn veel bijzondere activiteiten te doen. Kom naar dierenkonten gluren, bekijk de aarde vanaf Mars of ga haaien voeren! Fijne vakantie!

Safaripark Beekse Bergen - Kom dierenbillen kijken in Safaripark Beekse Bergen. In de meivakantie organiseert het park de themaweken 'Billen in de Bush' en wordt er stevig gegluurd naar verschillende achterwerken. Leer op speelse wijze alles over de billen van dieren. Ga mee met de bustour door het park en luister naar de rangers die alles vertellen over de dierenkonten. Ontdek de verschillende vormen en tekeningen op de billen, leer over de staart, de vruchtbaarheid en het geslacht. Zo herken je de vruchtbare vrouwtjesbavianen aan de rode opgezwollen kont, terwijl een wrattenzwijn het achterwerk gebruikt om bij elkaar te blijven. Doe mee aan de Billen Quiz en loop mee met Djambo, de mascotte van Safaripark Beekse Bergen en ga op zoek naar zijn dierenvriendjes.

Artis - Ga op speurtocht door Artis en hoor de meest bijzondere verhalen over dieren. De spannende kinderrondleiding wordt elke dag tijdens de meivakantie gehouden en is ook leuk voor ouders. Ga vervolgens mee op ruimtereis met ruimtemannetje Artis de Marsis. Tijdens een speciale show laat hij het heelal zien. Reis mee naar het ISS (International SpaceStation) en reis daarna door naar de planeet Mars. Werp een blik op de aarde. Hoe ziet onze planeet er van boven uit en wat zie je allemaal? De voorstelling draait elke dag in het planetarium tussen 15:00 uur tot 17:00 uur. Kom ten slotte even kijken bij echte preparateurs. Zij zetten dode dieren op. Ontdek hoe dat in zijn werk gaat en stel gerust vragen. Zit er bijvoorbeeld een skelet in een opgezet dier?

Diergaarde Blijdorp - Kom de haaien voeren in Diergaarde Blijdorp! Word een echte dierenverzorger en loop een dagje mee met het personeel van het dierenpark. Ontmoet de leukste Blijdorp-dieren van heel dichtbij, help bij het voorbereiden van het voedsel en ga de dieren te eten geven. Het spannendste onderdeel is natuurlijk het voeren van de haaien! Het arrangement 'Dagje Dierverzorger' is alleen te doen op vrijdag 4 mei en het is noodzakelijk om dit vooraf te reserveren.

Aqua Zoo - Leer alles over hele jonge diertjes bij Aqua Zoo in Friesland. Volg een leuke rondleiding over de jongste bewoners van de dierentuin tijdens de meivakantie. Welke dieren zijn bang voor de eerste zwemles, hoe zwar is een reuzenkangoeroe bij de geboorte of wat moet een jonge pinguïn allemaal leren? Ga op zoek naar de antwoorden tijdens de speurtocht 'Jonkies!'. Laat je schminken als je lievelingsdier of geniet van een leuke poppenkastvoorstelling waarin dieren de hoofdrol spelen. Ook leuk is de activiteit Beestenboel. Bekijk een schildpadschild van binnen, voel hoe zacht een yak is en leer het verschil tussen veren van een ara en een emoe.

Ontdek de leukste uitstapjes tijdens de meivakantie 2012!

Laatst gewijzigd: 2012-04-20 17:18:07 · Gepubliceerd: 20 april 2012 - 1059

Activiteiten ARTIS

Later dit jaar

Aardbewoners Festival


Van 15 tot en met 23 juni organiseert ARTIS voor de eerste keer het Aardbewoners Festival. Tijdens dit festival is er, voor jong én oud, van alles te doen om weer in verbinding te komen met natuur...