Bewonder een oranje Rhenen

Beklim de toren van de Cunerakerk

Gemeentemuseum Het Rondeel Nieuws door

archief oud artikel 30 april 2012 Cultuur Rhenen, Utrecht Stijg boven de drukte uit in Rhenen en beklim de tachtig meter hoge Cuneratoren. Speciaal voor Koninginnedag 2012 is de toren open voor een beklimming en elk uur worden er rondleidingen verzorgd. Geniet vanaf de top van een prachtig uitzicht over de oranje massa. Fijne Koninginnedag!

Bekijk Koninginnedag in Rhenen vanaf grote hoogte en beklim de Cuneratoren. De toren uit 1492 is ruim tachtig meter hoog en geeft een goed uitzicht over de stad. Beklim de bijna driehonderd treden van de wenteltrap en laat een gids op elke verdieping uitleg geven over de bouw. Daarbij komen ook de beelden, de klokken en nog meer bijzondere gebeurtenissen aan bod.

Kijk uit over de oranje stad!

Eenmaal boven tuur je naar de oranje stad en de Betuwe. Goed kijken en wie weet zijn Den Bosch, Nijmegen en Utrecht ook nog zichtbaar! Speciaal voor Koninginnedag wordt er ongeveer elk uur een rondleiding gegeven in de toren. Neem ook meteen een kijkje in de bijbehorende Cunerakerk. Gastvrouwen en heren van het Cuneragilde staan vanaf 13:00 uur klaar voor de bezoekers. De duur van de beklimming is ongeveer een uur en de kosten hiervoor zijn €2,50 per persoon. Het kaartje van de torenbeklimming geldt ook als toegangsbewijs voor Museum Het Rondeel.

Dit zijn de leukste activiteiten op Koninginnedag 2012! DagjeWeg.NL zet ze allemaal op een rij.

Laatst gewijzigd: 2012-04-30 21:08:27 · Gepubliceerd: 30 april 2012 - 153