Reis door het heropende Orientalis

Museumpark gooit de deuren dit weekend weer open

Museumpark Orientalis Nieuws door

archief oud artikel 5 mei 2012 Cultuur Heilig Landstichting, Gelderland Onverwacht sloot Museumpark Orientalis begin dit jaar de deuren. Het rijk en de provincie wilden geen geld meer geven aan het vernieuwingsproject. Gelukkig is er nu een tijdelijke oplossing gevonden en het park gooit dit weekend de deuren weer open. Dus kom snel kijken!

Museumpark Orientalis verhaalt over het ontstaan van drie belangrijke boeken in de geschiedenis: de Tenach, het Nieuwe Testament en de Koran. De reis start in het openluchtmuseum met de expositie Toen God nog schreef. Wandel door de dorpjes in het buitenmuseum en ontdek het oude Palestina. In het Joodse dorp is een oosterse boerderij te zien en natuurlijk een synagoge. Het museumpark wil van alle drie de godsdiensten de oorsprong en de oude cultuur laten zien.

Nieuw Orientalis

Sinds 2009 kwam er geen bezoeker het park binnen. Alles tot in het teken van een grootschalige vernieuwing. Na twee jaar was het resultaat eindelijk zichtbaar. Prinses Máxima opende op 24 juni 2011 een museummoskee en het vernieuwde Arabische dorp. Het plan was om in de komende vijf nog flink te vernieuwen, door nog twee wereldreligies toe te voegen. Deze plannen zijn voorlopig van de baan door het wegvallen van verschillende subsidies.

Leer meer over de cultuur, religie en geschiedenis van de Joden in Nederland in het Joods Historisch Museum.

Laatst gewijzigd: 2012-05-07 12:42:56 · Gepubliceerd: 5 mei 2012 - 445