1

Vier de Friese Ballonfeesten

Een leuk uitje voor gezinnen!

Ballonfeesten Joure Nieuws door

archief oud artikel 27 juli 2012 Cultuur Joure, Friesland Het is een prachtig plaatje wanneer 35 heteluchtballonnen opstijgen in het Friese Joure. Bezoekers genieten de komende drie dagen elke avond van dit spektakel. Kijk met open mond toe hoe de luchtballonnen de hoogte in gaan of stap zelf in een mandje tijdens de Friese Ballonfeesten.

Iedere avond kleuren de ballonnen de lucht bij het Friese Joure. Tijdens de Friese Ballonfeesten stijgen van 25 juli tot en met 29 juli iedere avond 35 heteluchtballonnen tegelijk op. Een prachtig plaatje wat je niet mag missen! En behalve toekijken bij dit indrukwekkende spektakel is er rondom het evenement nog veel meer te beleven. Zo geven de hondengeleiders van de Koninklijke Luchtmacht een demonstratie en laat de SAR-helikopter zijn kunsten zien. 's Avonds eindigt het feest met muziek van de G-string band.

Weekend Ballonfeesten

Ook op zaterdag en zondag stijgen de ballonnen massaal op. Zaterdag is de perfecte dag om het evenement met kinderen te bezoeken. Hun bekende vriendjes Bert en Ernie zijn er namelijk ook! Daarnaast zijn er leuke klim- en klauterattracties waar ze zich opperbest vermaken. De avond is voor geliefden, die genieten van de Candlelighting. Zondag staan de Ballonfeesten in het teken van oldtimers en is er om 17:00 uur een roofvogelshow.

Friese Ballonfeesten, Joure.
Van 25 juli tot en met 29 juli 2012.
Toegang: € 7,50. Kinderen tot en met 3 jaar gratis toegang.

Laatst gewijzigd: 2013-05-28 13:54:44 · Gepubliceerd: 27 juli 2012 - 357