Dwalen door het maïs

Maïsdoolhoven om in te spelen en te verdwalen

Verdwalen tussen metershoog maïs in het Boerendoolhof Nieuws door

archief oud artikel 11 augustus 2012 Natuur Kamerik, Utrecht De hoge maïsplanten ontnemen het zicht op de weg die nog voor je ligt. Het is echt een doolhof daar tussen die wuivende groene planten. Dwaal mee door een maïsdoolhof en zoek een weg naar buiten. Een spannend avontuur met een happy end!

Midden in de maïsvelden van het Utrechtse Kamerik zit het Boerendoolhof verstopt. Dwalend door dit spannende doolhof maken de bezoekers een puzzel over het leven van boerderijdieren. Wie deze puzzel op weet te lossen krijgt een mooie prijs! Wie echt de weg niet meer weet, klimt op de uitkijktoren. Vanaf dit punt kun je zien welke kant je op moet lopen. Op het boerenland van familie de Wit is nog veel meer te doen. Ga op pad met een traptrekker en koppel de mesttank achter de trekker. Ook leuk is de zandhoop, om bijvoorbeeld een groot zandkasteel te bouwen of om diepe kuilen te graven. En kom ook eens knuffelen op de kinderboerderij.

Zwemmen in het maïs

In Malden gaat het nog een stapje. Hier verdwaal je niet alleen in het maïs, maar je zwemt er ook nog eens in. Neem een duik in een heus maïszwembad! Op het erf van Maïsdoolhof Malden staan skelters en traptrekkers klaar voor een wedstrijdje en in de dierenweide wachten de dieren op een dikke knuffel. En probeer ook de Amerikaanse boerenspelletjes eens uit. Laddergolf en cornhole: wie weet wat dat is?

Laatst gewijzigd: 2013-05-28 13:54:44 · Gepubliceerd: 11 augustus 2012 - 471