Mossels eten in het zonnetje

Mosseldag Yerseke |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Vier Mosseldag Yerseke

18 augustus 2012 Cultuur Yerseke, Zeeland Mossels leegslurpen, meevaren op een mosselkotter of gewoon genieten aan de Oosterschelde: vandaag viert het Zeeuwse Yerseke de jaarlijkse Mosseldag. Ook als je dit schelpdiertje helemaal niets vindt, is het op deze zonnige dag heerlijk genieten met allemaal leuke activiteiten.

Mosselhaters moeten naar de Streekproductenstraat

Je houdt van ze, of je vindt ze helemaal niks: mosselen! Elke derde zaterdag in augustus wordt het Zeeuwse Yerseke overspoeld met deze schelpdieren. En vandaag is het weer zover, het is Mosseldag! Geniet van de zon aan de Oosterschelde.

Mosselkotter

Vanaf 12:00 uur kun je aan de Julianahaven genieten van een portie mosselen van de Vlaamse kok Hugo. Wees er snel bij, want op is op! Daarna begint om 14:00 uur de vlootschouw en die is erg indrukwekkend. Dan varen ongeveer twintig mosselkotters uit voor een tochtje over de Oosterschelde. Elk schip hangt vol met vlaggetjes en als er plek is, mag je meevaren! Rond 15:30 uur ben je weer terug in de haven. Kinderen vermaken zich de hele dag in de kermis. Scheuren in de botsauto's of genieten van een lekkere suikerspin.

Streekproducten

Voor mosselhaters zijn er in de Streekproductenstraat allemaal andere lekkere dingen om te proeven. Zeeuwse babbelaars, zeekraalbrood of typische mosterd uit Zeeland met een blokje kaas. Klinkt lekker toch! Kinderen kunnen hier cupcakes versieren.

Toch liever wat anders eten? DagjeWeg.NL heeft het overzicht van alle restaurants in Nederland.

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2013-05-28 13:54:44 · Gepubliceerd: 2012-08-15 09:47:01 - 268