Dagje beautyshoppen in Den Haag

Lipstick, crèmes en heel veel shopplezier

Bekijk meer uitstapjes voor een vriendinnendag   Redactioneel door
Foto 1. Kom een dagje winkelen in Den Haag. Foto: Redactie DagjeWeg.NL.

9 oktober 2017 bijgewerkt: 9 oktober 2018 Cultuur Den Haag, Zuid-Holland Een maskertje hier, een beetje oogschaduw daar en een knalkleur op de lippen. Vrijwel elke vrouw vindt het leuk om af en toe met make-up te spelen. Maar waar vind je nu de beste of meest bijzondere producten? DagjeWeg.NL neemt je mee op beautyshoptour in Den Haag.

Bijzondere zeepjes bij Lush

Het eerste dat je opvalt als je Lush aan de Grote Marktstraat betreedt, is de heerlijke geur. Die lucht valt te verklaren door het feit dat Lush een Britse keten is die handgemaakte verzorgingsproducten verkoopt. Alles is dus gemaakt van natuurlijke middelen, zoals cacaoboter, essentiële oliën en biologische groenten en fruit. De producten zijn dierproefvrij getest, zijn fair trade en er zitten ook geen conserveermiddelen in. Gezonder en eerlijker kan dus niet! De oprichters van Lush vonden het inpakken van producten milieubelastend en onnodig en daarom staan alle zeepjes, shampoos, oliën, crèmes en lotions onverpakt op de planken. Om die reden verkoopt Lush veel producten in vaste vorm. Een shampoo lijkt op het eerste gezicht op een stuk zeep en massageolie koop je bijvoorbeeld per blok.

Zwarte zeep en haarmayonaise

De Afrowinkel aan de Wagenstraat is wellicht het meest ongewone adres van deze shoptour. Hier vind je geen artikelen die ook in de schappen van Kruidvat of Etos te vinden zijn, maar onbekende producten afkomstig uit het buitenland. Denk hierbij aan boter tegen striae, zwarte zeep voor een extra zuivere huid, 'haarmayonaise' en allerlei exotische oliën. Bovendien verkoopt de Afrowinkel kappersproducten die goedkoper zijn dan bij de reguliere salons. Ook kun je er haarextensies en veel buitenlands eten kopen. In tegenstelling tot wat veel mensen denken is de Afrowinkel dus niet alleen bestemd voor mensen met een daadwerkelijke afro.

Professionele hoogstandjes van MAC

Voor kwalitatieve en professionele beautyproducten ben je bij MAC aan het goede adres. Zo'n beetje alle make-upartiesten zweren bij de cosmetica van dit merk. De prijzen liggen dan ook een stukje hoger dan die van drogisterijmerken als L'Oréal of Maybelline, maar volgens menig beautykenner is dat het allemaal waard. Het winkelpersoneel bestaat uit professionele make-upartiesten die de kennis en vaardigheden in huis hebben om je te vertellen welke make-up het beste bij je past. Daarbij kun je je bij MAC ook laten opmaken. MAC vind je in de Bijenkorf aan de Wagenstraat.

Nog niet uitgewinkeld? Bekijk meer tips voor dagjes winkelen.
Foto 2. Winkelstraat in het centrum van Den Haag. Foto: Redactie DagjeWeg.NL.

Laatst gewijzigd: 2018-10-09 17:07:21 · Gepubliceerd: 2012-10-03 14:44:50 - 7711