Op kraamvisite bij aapjes

Twee witte aapjes geboren in Nederlandse dierentuinen

Dierenpark Emmen Nieuws door

archief oud artikel 9 oktober 2012 Toerisme Emmen, Drenthe De aapjes komen flink uit de mouw in de Nederlandse dierentuinen. In Diergaarde Blijdorp is laatst een spierwit franjeaapje geboren en in Dierenpark Emmen zag een witgezichtsaki het levenslicht. Kom gauw op kraamvisite!

Dierenpark Emmen

In het overdekte tropische regenwoud van Dierenpark Emmen is vorige week een witgezichtsaki geboren. Het aapje houdt zich nu nog stevig vast aan zijn moeder. Verzorgers kunnen nog niet zien of het een jongetje of een meisje is. Pas na twee maanden krijgt het aapje een bruin (vrouwtjes-) of een wit (mannetjes)gezicht. Bezoekers kunnen heel dicht bij het aapje komen, want in het regenwoud lopen alle dieren los.

Diergaarde Blijdorp

In Diergaarde Blijdorp loopt sinds kort een nieuw jong franjeaapje rond. De moeder is onervaren, maar wel heel zorgzaam en houdt het diertje stevig tegen haar aan. De franjeapen hebben sinds afgelopen juni een prachtig nieuw verblijf aan de rand van de Afrikaanse savanne. Nu is het jong nog spierwit, over een paar maanden krijgt het ook zo'n zwart-witte vacht als de oudere apen.

Het franjeaapje is nu nog spierwit
Nog meer aapjes zien? Kom dan naar de Apenheul!

Laatst gewijzigd: 2013-05-28 13:54:44 · Gepubliceerd: 9 oktober 2012 - 421