1

Spelen in de blubber

Hutten bouwen, slingeren en slootje springen

Speelpolder Krimpenerhout Nieuws door

archief oud artikel 20 oktober 2012 Natuur Krimpen aan den IJssel, Zuid-Holland Met modder aan hun handen en natte kleren komen de kinderen uit recreatiegebied Krimpenerhout. Ze hebben een fantastische nieuwe plek gevonden om te spelen. Een plek waar ze mogen slingeren, hutten bouwen en door de modder baggeren. Benieuwd naar dit paradijsje? Ga dan gerust mee, want iedereen is welkom in de ,span class="bold">Speelpolder!

Dinsdag 16 oktober zetten de eerste kinderen voet in de Speelpolder. Eindelijk een plek waar ze ongestoord op avontuur kunnen gaan! Ieder kind tussen de 4 en 12 jaar oud mag vrij komen spelen en eigenlijk doen wat hij of zij maar wil. Languit op de grond liggen en kijken naar de wolken hoog aan de lucht, of dammen en hutten bouwen. Alle 'speelgoed' is in de natuur te vinden! Binnen no time zijn de kids ijverig aan de slag met riet, takken en bladeren en zijn ze alles om hen heen vergeten.

Bezoekersinformatie

Speelpolder Krimpenerhout.
Iedere dag geopend.
Toegang: gratis.

Spelen in de natuur

Na de opening van deze eerste Speelpolder liggen er al plannen voor nog drie soortgelijke speelpolders in de Krimpenerwaard. Spelen in de natuur is hip! Ook op eiland Tiengemeten zijn kinderen welkom om te ravotten in de Natuurspeeltuin. Kinderen van elke leeftijd spelen hier ongestoord in de buitenlucht. Met stenen bouwen ze een dam in de waterstroompjes of ze kruipen door de mysterieuze tunnels. Aan het einde van de dag verlaat iedereen het terrein met een knalrode blos op de wangen. Snel weer een keertje komen spelen!

KinderenSpeeltuinenGezinsuitjes

Laatst gewijzigd: 2013-05-28 13:54:44 · Gepubliceerd: 20 oktober 2012 - 1044