1

Waar slaapt Sinterklaas?

Hoor hoe de Sint snurkt

Westfries Museum Nieuws door

archief oud artikel 18 november 2012 Cultuur Hoorn, Noord-Holland Sinterklaas is weer in het land! Gisteren kwam de goedheiligman met zijn knechten aan in het Limburgse Roermond. Slapen doet de Sint niet zomaar in een simpel hotelletje, maar in het statige Westfries Museum in Hoorn. Neem een kijkje in zijn slaapkamer!

Sinds gisteren loopt Sinterklaas weer elke nacht over de daken om cadeautjes uit te delen. Dat is zwaar werk en daarom heeft hij zijn nachtrust echt nodig. Vorig jaar sliep de Sint in het Westfries Museum in Hoorn. Dat is hem zo goed bevallen dat hij ook dit jaar daar zijn bedje inkruipt. Het museum heeft vier prachtige kamers voor de Sint en zijn Pieten ingericht. Een kamer waar hij kan werken, een slaapkamer en een eetkamer. Eén kamer is heel speciaal, de schatkamer. Daar bewaart de Sint oude spullen die hem heel dierbaar zijn…

Langskomen

Maar de kamers van Sinterklaas zitten nooit op slot, dus iedereen kan even binnengluren. Op zaterdag- en zondagmiddag zijn er altijd Huis Pieten aanwezig die van alles vertellen over het mooie hemelbed van de Sint of ze laten de spannende schatkisten van de Sint zien. Sinterklaas komt zelf ook regelmatig even langs.

Westfries Museum

Ook in de rest van het museum is van alles te zien en te ontdekken. Het museum is een historisch streekmuseum. In de 25 zalen is dan ook van alles te zien over de geschiedenis van Hoorn. Van de VOC tot kunst en van handel tot archeologie.

Sinterklaas komt zelf ook regelmatig even langs
Vind nog veel meer leuke Sinterklaasfeesten!

Laatst gewijzigd: 2013-05-28 13:54:44 · Gepubliceerd: 18 november 2012 - 456