Bezoek de kerstmarkt in de grotten van Valkenburg

Kerst in Valkenburg   Nieuws door

archief oud artikel 16 november 2012 Toerisme Valkenburg, Limburg De kerstmarkt in Valkenburg, dat is er eentje die je niet mag missen. De kerstversiering hangt hier niet zomaar in de buitenlucht, maar diep verstopt onder de grond. Bezoekers kruipen weg in de grotten om hun harten op te halen aan de mooiste kerstdecoratie. Een magisch stadje, zo rond de kerstdagen, waar je gerust wat langer wilt verblijven.

Wie in Valkenburg op zoek gaat naar de kerstmarkt moet verder kijken dan zijn neus lang is. Want heel Valkenburg viert kerst, maar het mooiste is te vinden onder grond, in de Gemeentegrot en de Fluweelengrot. Kerstmarkt Valkenburg voert de kerstsfeer door tot diep in de eeuwenoude gangen. Wandel langs alle mooie kraampjes en luister naar de prachtige kerstliederen. Ontspannen zoekt iedereen hier naar de mooiste kerstversiering onder het genot van een glaasje glühwein.

Het is zeker de moeite waard om een paar daagjes langer in Valkenburg te blijven hangen. Boek een hotel of bed en breakfast en ontdek dit Limburgse stadje.

Steenkolenmijn

Een heel andere ervaring dan een kerstmarkt is een bezoek aan een echte steenkolenmijn, waar het zwarte goud verborgen ligt. Zo werd steenkool in In Steenkolenmijn Valkenburg dalen groepen af in de mijn onder de bezielende leiding van een oud-mijnwerker. Deze kompel vertelt alles over het zware leven van de mijnwerkers.

Voor de kinderen: De Valkenier

Een weekendje weg in Valkenburg is ook leuk voor de kinderen. Helemaal als er een bezoekje aan attractiepark De Valkenier op het programma staat. Dit gezellige familiepark heeft een binnen- en een buitenspeeltuin, dus ook als het regent is het hier leuk. Een poppentheater, botsauto's en zelfs een echte achtbaan staan te wachten op enthousiaste bezoekers.

Laatst gewijzigd: 2013-05-28 13:54:44 · Gepubliceerd: 2012-11-15 16:25:16 - 971