Wandelen door de bloesem

Rode Kruis Bloesemtocht langs de Linge

Heerlijkheid Mariënwaerdt Nieuws door

archief oud artikel 20 april 2013 Natuur Geldermalsen, Gelderland Wandelen over tijdelijke bruggen over de rivier de Linge, door de boomgaarden en langs dj's en muziekkorpsen: dat is de Rode Kruis Bloesemtocht. Neem vandaag ook een kijkje bij dit spektakel en geniet van de prachtige natuur!

Het parcours leidt wandelaars over de landgoederen Heerlijkheid Mariënwaerdt en Noordenhoek en dat maakt de Bloesemtocht zo uniek. Door de late start van de lente zitten nog wel wat bloemen in hun knoppen, maar ook dat is bijzonder om te zien. De route gaat over plekjes waar je normaal niet kan komen. Speciaal voor de Rode Kruis Bloesemtocht legt de Koninklijke Landmacht tijdelijke bruggen aan over de Linge en ook plaatsen zij matten over stukken onverhard terrein. Aan alles is gedacht.

Live muziek

Op alle rustplekken is het heerlijk genieten van live muziek. Verschillende muziekkorpsen, blaaskapellen, dj's, fanfares en andere bands spelen vandaag de sterren van de hemel! Leuk voor de wandelaars, maar helemaal voor de toeschouwers. Ook zijn er langs de routes allerlei leuke restaurantjes te vinden.

De officiële wandeltochten beginnen vanaf 7:00 uur. Maar je kunt ook later starten of gewoon aan het eind van de middag een kijkje nemen bij de medaille-uitgifte. De terrassen en het restaurant blijven open tot 19:00 uur. En ook de muziek stopt niet eerder dan 19:00 uur!

Op alle rustplekken is het heerlijk genieten van live muziek
Ook de redactie van DagjeWeg.NL wandelt heel wat af. Lees: De paden op met DagjeWeg.NL.

Laatst gewijzigd: 2022-12-20 17:23:11 · Gepubliceerd: 20 april 2013 - 369