Luisteren naar oorlogsverhalen

Airborne Museum Hartenstein |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Airborne Museum verzamelt herinneringen van de gewone man

4 mei 2013 Geschiedenis Oosterbeek, Gelderland Het Airborne Museum viert dit bijzondere weekend van herdenken en vieren met de officiële opening van het verhalenproject Airborne Memories. Iedereen die een persoonlijke herinnering en verhaal heeft over de Slag om Arnhem kan dit delen in de speciale Verhalensecretaire.

Volgend jaar ligt de Slag om Arnhem alweer zeventig jaar achter ons. Alle inwoners van Arnhem moesten door de hevige gevechten hun stad verlaten en zagen pas veel later wat er met hun woonomgeving was gebeurd. De herinneringen aan deze heftige tijd wil het Airborne Museum Hartenstein verzamelen met het verhalenproject Airborne Memories. Vandaag start het museum officieel met dit project en de Verhalensecretaire. Luister mee naar de verhalen van de gasten in de Verhalenstoel of laat een persoonlijk verhaal achter.

Verhalensecretaire

De Verhalensecretaire staat voor iedereen klaar, die een verhaal of herinneringen aan de Slag om Arnhem wil delen. De koffie en thee staat vandaag klaar om de opening van het project te vieren. Voor het programma geldt geen extra toeslag, bezoekers betalen de reguliere toegangsprijs.

Beleef het zelf in de Airborne experienc

Het Airborne Museum gaat een stapje verder in het levend houden van de herinneringen aan de Tweede Wereldoorlog. In de Airborne Experience is het namelijk net alsof het weer oorlog is! Licht en donker wisselen elkaar af terwijl de schoten en kreten klinken. Het decor en de filmbeelden maken het beeld compleet, een beeld van hoe verschrikkelijk een oorlog is en wat voor impact het heeft.

Vier Bevrijdingsdag op één van de bevrijdingsfestivals! Of wandel over een bezinningsroute bij Kamp Westerbork.

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2013-05-28 13:54:44 · Gepubliceerd: 2013-05-03 12:39:22 - 139