De hoogte in in Joure!

Tientallen heteluchtballonnen boven Friesland

Friese Ballonfeesten Joure Nieuws door

archief oud artikel 25 juli 2013 Toerisme Joure, Friesland Het geluid van ventilatoren, tientallen heteluchtballonnen, duizenden bezoekers en heel veel meer andere activiteiten. Het zijn de ingrediƫnten van de Friese Ballonfeesten. Zo'n 35 heteluchtballonnen zullen vijf dagen lang de hemel van Friesland een stuk indrukwekkender maken.

Wie Joure zegt, denkt vaak al meteen aan de Friese Ballonfeesten. Al sinds 1986 zijn de Friese Ballonfeesten een begrip in Friesland. Vijftig heteluchtballonnen stegen tijdens de eerste editie op. Inmiddels zijn het er iets minder, maar nog steeds is het een bijzonder evenement. Iedere avond, mits het weer het natuurlijk toe laat, zijn duizenden bezoekers op het terrein van de Friese Ballonfeesten getuige van het opblazen en opstijgen van de ballonnen.

De Friese Ballonfeesten zijn nog tot en met zondag 28 juli te bezoeken. Voor de prijs hoeft u het niet te laten: op donderdag kost het 5 euro per persoon, op vrijdag tot en met zondag moet er 7,50 euro per persoon worden betaald voor toegang maar dan is er wel een uitgebreid avondprogramma. Op loopafstand is parkeergelegenheid.

'Special shapes'

Het opstijgen van een gewone ronde ballon is al een imposant schouwspel. De meeste interesse zal echter uitgaan naar het opstijgen van de vele 'special shapes' die vaak alleen te zien zijn tijdens ballonevenementen als de Friese Ballonfeesten. Dit jaar zijn er onder andere ballonnen in de vorm van een ui, Sneeuwwitje, een kopje koffie, een collectebus en zelfs in de vorm van een UFO. Ballonnen die de lucht normaliter niet opfleuren.

F16 boven Joure

Ook het randprogramma van de Friese Ballonfeesten is het bezoeken waard. Op alle dagen van de Friese Ballonfeesten is het mogelijk om een F16 van dichtbij te bewonderen. Daarnaast zijn er demonstraties van de hondengeleiders van de Koninklijke Luchtmacht. Ook is er een brandweerwagen van de Koninklijke Luchtmacht aanwezig: een indrukwekkende machine. Voor kinderen is er ook veel te doen: een optreden van zangeres Keet op zaterdag, er is een clown en er zijn natuurlijk luchtkussens. Verveling zal er voor niemand zijn.

Extra feestvreugde

Het feest eindigt niet als de ballonnen zijn vertrokken. Zowel vrijdag- als zaterdagavond komen er bands op het evenemententerrein en eindigt de avond met een romantische candlelighting. Op zaterdag is er ook nog vuurwerk voor extra feestvreugde.

Laatst gewijzigd: 2013-07-25 16:56:31 · Gepubliceerd: 2013-07-25 16:39:38 - 1296