Beleef De Hoge Veluwe!

Meer uitstapjes in de natuur |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Ontdek de verschillende facetten van de Hoge Veluwe

31 juli 2013 Hoenderloo, Gelderland Wie van de natuur houdt, kan Nationaal Park De Hoge Veluwe niet vergeten. Voor een lekkere wandeling, een verfrissende fietstocht of juist voor cultuur. Bezoek bijvoorbeeld het Jachthuis Sint Hubertus.

Maar liefst 5400 hectare bos, heide, vennen en stuifzand. Het Nationaal Park De Hoge Veluwe is het grootste particuliere natuurgebied van Nederland dat actief wordt beheerd. Honderdduizenden natuurliefhebbers weten het park ieder jaar weer te vinden. Het park is echter meer dan natuur. Naast het wereldberoemde Kröller-Müller Museum herbergt het Nationaal Park nog wat andere culturele verrassingen.

Nationaal Park De Hoge Veluwe, Houtkampweg 13, Hoenderloo. In de zomermaanden dagelijks geopend vanaf 8:00 uur, daarbuiten vanaf 9:00 uur. Toegang park en Kröller-Müller Museum: Kinderen € 8,40, vanaf 13 jaar € 16,80. Toegang park zonder museumtoegang: Kinderen € 4,20, vanaf 13 jaar € 8,40. Een rondleiding in Jachthuis Sint Hubertus kost € 3,00 extra, voor kinderen € 1,50.

Jachthuis Sint Hubertus

Jachthuis Sint Hubertus werd in 1920 gebouwd in opdracht van Hèlene en Anton Kröller-Müller, stichters van het Nationaal Park. Architect Berlage had de eer om dit imposante jachthuis te ontwerpen. Hij ontwierp niet alleen het jachthuis, maar zorgde ook voor een prachtige vijver. Momenteel wordt het jachthuis gerenoveerd, maar het is gewoon open voor bezoekers. Een uniek moment: het is één van de spaarzame keren dat het jachthuis te zien zal zijn zónder inrichting.

Bijzonder bomen

Natuur is natuurlijk dé publiekstrekker van het Nationaal Park. Ga iedere woensdag mee op een fietstocht langs bijzondere bomen. De bezoeker weet ze misschien niet zo makkelijk te vinden, de gids des te makkelijker. Ga mee naar bijvoorbeeld het Otterlose Zand of het Deelense Veld.

Wandelen en fietsen

Voor een wandeling of een fietstocht is Nationaal Park De Hoge Veluwe natuurlijk ook zeer geschikt. Bij de ingangen van het park staan gratis fietsen die gebruikt kunnen worden. De fietsen zijn van iedereen en kunnen niet op slot: eenmaal in de stalling kan een andere bezoeker gebruik maken van de geparkeerde fiets. Of volg een wandeling met een GPS-route. Voor een klein bedrag volgt de bezoeker met een digitaal kompas een speciale route, waarbij het park op bijzonder wijze ontdekt wordt.

Laatst gewijzigd: 2013-07-30 16:53:52 · Gepubliceerd: 2013-07-30 15:53:19 - 408