1

Rare jongens, die Romeinen

Romeins leven in het Archeon Nieuws door

archief oud artikel 5 augustus 2013 Geschiedenis Alphen aan den Rijn, Zuid-Holland Terug in de tijd in het Archeon: daar marcheren vanaf vandaag Romeinse soldaten en er zijn demonstraties die een beeld geven van het leven in de Romeinse tijd. Zet je eigen helm op en doe mee!

Legio Secunda Augusta uit 'Britannia' geeft de komende twee weken spannende shows en demonstraties die een beeld geven van het leven in de provincies van het Romeinse Rijk. Dat moet je zelf meemaken! De Romeinse stad in Archeon, Trajectum ad Rhenum, is het decor van een levendig en boeiend Romeins Festival.

Romeinse snackbar

Overal waar je kijkt zie je gladiatoren, senatoren, ambachtslieden en Romeinse kinderen. Alles precies in de stijl van vroeger. Dit is dus je kans om binnen te kijken in een snackbar uit die tijd, een gladiatorenbarak of een Romeins huishouden. De 'domina', de Romeinse huisvrouw uit die tijd, vertelt smakelijk allerlei verhalen bij haar gedetailleerd ingerichte huis, compleet met huisaltaar en muurschilderingen.

Breng natuurlijk ook een bezoekje aan het legerkamp, waar soldaten voor hun tent eten koken op vuur. Elke dag zijn er demonstraties, bijvoorbeeld van de schoenmaker, de mozaïekmaker of de siersmid. Er reizen ook priesters mee die laten zien wat hun werk inhoudt. De klapper op de vuurpijl is natuurlijk het dagelijkse gladiatorengevecht.

Kom héél dichtbij en maak het Romeinse leven zelf mee!

Bezoekersinformatie

Romeins Festival in het Archeon
Van maandag 5 augustus tot zondag 18 augustus.
Dinsdag tot en met zondag geopend (ook te bezoeken op 5 en 12 augustus!).
Toegang: 7,50 euro voor volwassenen; kinderen tot tien jaar 15,50 euro. Kinderen tot vier jaar hebben gratis toegang.

Laatst gewijzigd: 2022-12-20 16:52:45 · Gepubliceerd: 5 augustus 2013 - 702