De mooiste wandelroute vind je in... Epen!

Verken de mooiste wandelroute van Nederland

De paden op, de lanen in Nieuws door

archief oud artikel 19 februari 2014 Natuur Epen, Limburg Voor de mooiste wandelroute moet je misschien een stukje rijden, maar helemaal onderin Limburg vind je de wandelroute die door de bezoekers van Wandelzoekpagina gekozen is tot de mooiste die ons land heeft.

Nederland te voet

Fervente wandelaars maken veel gebruik van Wandelzoekpagina, waar je talloze wandelkaarten kun downloaden. Er staan wandelingen in de natuur of in de stad, wandelingen met GPS of voor meerdere dagen. Ideaal als je het mooie Nederland te voet wilt verkennen. Maar wat is nou de mooiste plek om rond te dwalen? Wandelaars mochten kiezen uit een voorselectie en kozen voor het Vijlenerbos in Epen, een heuvelachtige wandeltocht in het uiterste zuiden van Nederland.

Wandelen in Epen

De wandeltocht start bij het VVV-kantoor in Epen en loopt over holle wegen en langs heggen tussen de velden door naar het Geuldal en de Heimansgroeve, waar volgens de beschrijving de oudste gesteenten van Nederland te vinden zijn. Historie en natuur komen op een prachtige manier bij elkaar. Op die manier geniet je 15 kilometer lang van al het moois dat Zuid-Limburg te bieden heeft. Rond de Heimansgroeve loop je op een ondergrond van kalk, die werd door vroeger gevormd door koraalriffen in een tropische zee!

In de buurt van Epen

Uitrusten? Dat doe je bij Herberg en Café De Smidse of Boscafé 't Hijgend Hert in Vijlen. Maak er een heel dagje Epen van en zoek nog meer leuke uitstapjes in dit Limburgse dorp!

Laatst gewijzigd: 2020-07-27 08:59:19 · Gepubliceerd: 2014-02-18 12:12:45 - 13606