Ontdek de wereld van de beer

Beleef Ouwehands Dierenpark Rhenen! |  
Redactioneel door

Beregave beleving: Expeditie Berenbos

2 juli 2014 Toerisme Rhenen, Utrecht Ouwehands Dierenpark is een nieuwe, beregave beleving rijker: Expeditie Berenbos. Ga door het spannende doolhof, ontdek van alles over de beer in het pittoreske dorp Karpatica, bewonder de sterrenhemel en beleef vervolgens een avontuur in Het Berenbos!

Het Berenbos is onherkenbaar omgetoverd tot een geheel nieuwe bezienswaardigheid. Het is een bijzondere ervaring rondom de bruine beren en wolven. De echte waaghalzen nemen de klim-en klauterroute door Het Berenbos. Daarnaast kun je vanuit diverse punten genieten van het prachtige zicht op het bos, de waterval en natuurlijk de bewoners! Expeditie Berenbos, nóg mooier voor mens en beer!Expeditie Berenbos in Ouwehands Dierenpark Rhenen

Ga door het spannende doolhof en beleef een avontuur in Het Berenbos

Het Berenbos: mishandelde beren een tweede kans

In Het Berenbos genieten bruine beren die vroeger mishandeld zijn van een onbezorgd leven. Samen met de wolven bewonen ze een twee hectare groot bosperceel met onder andere een waterval, rotsen en een vijver. Een uniek project, want in Het Berenbos wordt de leefomgeving van de ‘wilde beer’ zoveel mogelijk nagebootst om hun natuurlijke gedrag te stimuleren. Zo krijgen ze een gevarieerd en seizoensgebonden dieet, gebaseerd op wat in de natuur beschikbaar is. Momenteel wonen er tien beren in Het Berenbos: Mackenzie, Niki, Dadon, Mascha, Tory, Wolke, Duuk, Diesel, Igor en niet te vergeten de ondeugendste beer Björna.

Hoe het allemaal begon…

Griekenland was in 1991 het eerste Europese land dat succesvol actie ondernam tegen het brute misbruik van beren als straatartiest. De overheid nam een flink aantal beren in beslag waarvoor een onderkomen moest worden gezocht. Ouwehands Dierenpark bedacht toen het concept Het Berenbos. Tegelijkertijd werd Alertis, stichting voor beer- en natuurbescherming (toen nog Stichting Berenbos) opgericht, omdat men inzag dat er veel meer beren in nood waren en beren in het wild in hun voortbestaan werden bedreigd. In 1993 is destijds Het Berenbos geopend. Inmiddels is Het Berenbos ruim 20 jaar oud en het wordt nog steeds als voorbeeld gebruikt voor opvanglocaties in andere landen.

Avontuur bij de gorilla's

Naast dat je op ontdekkingstocht gaat in het nieuw geopende Expeditie Berenbos, beleef je spannende avonturen in Gorilla Adventure. Daarnaast kun je eindeloos spelen in RavotAapia, Europa's grootste overdekte speeljungle en natuurlijk mag je de spectaculaire zeeleeuwenshow 'Elements' ook niet missen!

Laatst gewijzigd: 2016-12-20 13:42:38 · Gepubliceerd: 2014-04-15 21:18:42 - 8415