1

Met knikkende knieën de hoogte in

Zomervakantie bij Adventurepark Waddenfun

Klimmen en tokkelen in Adventurepark Waddenfun Reportage door
Foto 1. Met knikkende knieën en zweethandjes banen we ons een weg door het parcours. Foto: Grytsje Anna Pietersma

archief oud artikel 16 juli 2014 Toerisme Wehe-den-Hoorn, Groningen Tussen weilanden en over bruggetjes slingert DagjeWeg.NL zich naar Adventurepark Waddenfun. Meer dan 45 bruggen, drie verschillende klimniveau's en driehonderd meter zipline beloven hier een waar avontuur. Met knikkende knieën en zweethandjes banen we ons een weg de hoogte in.

"Kijk, zo zorg je dat je goed vast zit", legt de instructeur uit. Hij klikt ons met twee schakels vast aan het touw. "Dit noem je zekeren." Het bezoekje aan het gloednieuwe Adventurepark Waddenfun in Wehe-den-Hoorn begint met een uitleg over de beveiligingsfunctie tijdens het klimmen en het afleggen van een oefenparcours op de begane grond ter controle.

Tip: Naast klimmen en tokkelen, kun je bij bij Adventurepark Waddenfun ook boogschieten en kratje stapelen.
"Ga maar vast koffie drinken! Dit duurt nog wel even..."

De lucht in

Er kan niets meer mis gaan. Het zekeren zit ons in de vingers. Tijd om te klimmen! Het indoor klimpark van Waddenfun heeft drie verschillende klimniveau's. Bij het eerste niveau klim je naar twee meter hoogte, bij het tweede niveau naar 4,5 meter hoogte en bij het derde niveau ga je maar liefst acht meter de lucht in. We laten ons niet kennen en vergeten onze hoogtevrees: natuurlijk kunnen we niveau drie aan! Met zweethandjes en knikkende knieën banen we ons een weg omhoog.

Van de hak op de tak

Van houtje naar houtje wiebelen en springen we ons een weg naar de overkant. Acht meter is stiekem toch best hoog. "Ga maar vast koffie drinken!" Roep ik naar mijn collega op de grond. "Dit duurt nog wel even..." Onderweg naar het volgende platform moeten we op een ton balancerend naar de overkant. Eindelijk aangekomen, wacht telkens een nieuwe uitdaging. Kruipend door buizen, wankelend over een touwtje of bungelend van autoband naar autoband.

Tokkelen

Het einde is in zicht. Hier wacht met recht de grootste uitdaging: een zipline van tweehonderd meter dwars door de weilanden. Je tokkelt rechtstreeks vanuit de indoor klimhal naar buiten, wat voelt alsof je op acht meter hoogte door het raam van een flatje springt. Gelukkig zitten we goed vast. Met de wind door de haren trotseren we onze angstgevoelens, proeven we de vrijheid van het vliegen en staan uiteindelijk met beide benen op de grond.

DagjeWeg.NL toert de zomer door. Heb jij een leuke uittip? Deel hem met de redactie! Of ben je een leuk dagje uit? Maak een selfie en plaats deze op Facebook met #DWelfie en win leuke prijzen!
Foto 2. Acht meter is stiekem toch best hoog. Foto's: Grytsje Anna Pietersma
Foto 3. Bij Adventurepark Waddenfun klim je op 2 meter, 4,5 meter of 8 meter hoogte.
Foto 4. Veiligheidscheck. Je gaat goed voorbereid de lucht in!
Foto 5. Sluit het klimparcours op sensationele wijze af: tokkelend!
Foto 6. Bij Waddenfun tokkel je maar liefst tweehonderd meter door de weilanden!

Laatst gewijzigd: 2014-08-07 08:53:56 · Gepubliceerd: 2014-07-11 13:58:35 - 2188