1

Heen en weer rennen tussen de 'Rolling Stones' en softijsjes

Attractiepark Drouwenerzand Reportage door
Foto 1. De Rolling Stones: een hunebedattractie die speciaal ontworpen is voor Attractiepark Drouwenerzand. Foto: DagjeWeg.NL

18 juli 2014 bijgewerkt: 15 april 2016 Toerisme Drouwen, Drenthe Al van verre horen we gejoel: dat kan niet missen, we naderen een attractiepark! En het was nog wel zo rustig en sereen op weg hier naar toe. Maar daar doemt Attractiepark Drouwenerzand op, goed verstopt in het Drentse land. Een echte hotspot voor de zomervakantie: leuk, lekker én voordelig!

Vrolijk gewoel

Hier zijn kinderen in de meerderheid: enthousiaste kids van drie tot ongeveer veertien jaar die van de ene naar de andere attractie rennen. Van het spookhuis naar de mini-achtbaan en van de zweefmolen naar het softijs! Als je eenmaal binnen de hekken van Drouwenerzand bent, mag je onbeperkt genieten van de snacks, het ijs en het drinken dat er is. Onbeperkt? Ja, echt onbeperkt. We dompelen ons onder in het vrolijke gewoel van dit attractiepark.

All-inclusiveconcept

Drouwenerzand begon als speeltuin, maar startte in 2002 als één van de eerste toeristische attracties met het all-inclusiveconcept. Eenvoudig en doeltreffend: één prijs voor een hele dag vertier voor kinderen. Geen zeurende peuters die een ijsje willen, geen jengelende kinderen die trek hebben. Nee, in Drouwenerzand ligt het lekkers voor het oprapen! Voor een paar dubbeltjes zijn er ook suikerspinnen en bakjes popcorn te krijgen. Maar we mogen wel gratis een appeltje meenemen. De rijen bij de snackkraam zijn bijna even lang als de rijen bij de attracties. Maar de wachttijd hier is over het algemeen vrij kort, wat het plezier vergroot!

Rolling Stones uit Drenthe

Eén object trekt meteen onze aandacht, want wat draait daar nu heen en weer? Het lijken wel gigantische hunebedden en jawel: we staan voor de Rolling Stones, een attractie die speciaal voor Drouwenerzand is gemaakt. Een echte Drentse hotspot waar we natuurlijk even in moeten om mee te zwieren. "Opa, opa!" roept een klein meisje terwijl ze haar grootvader meetrekt naar de Rolling Stones. Hand in hand staan ze te wachten tot ze er in mogen. Gegil klinkt intussen bij één van de heftiger attracties hier: de Parajump, die achter elkaar over de kop gaat! Daar lopen we voor de zekerheid maar aan voorbij... Vooral tieners staan hier in de rij.

Tieners

Ook voor die leeftijdscategorie is Drouwenerzand nog interessant en zijn er genoeg uitdagingen, bijvoorbeeld de Breakdance, die populair is. Maar: "Daar word je wel misselijk van zeg!" roept een jongetje tegen zijn vriendjes. Al met al voelt Drouwenerzand kleinschalig aan. Een prettig idee, want hier wordt veel op de veiligheid van de bezoekertjes gelet. Dat er (daarom) minder aandacht besteed is aan de aankleding van het park, zal de kinderen waarschijnlijk niets uitmaken. De prijs-kwaliteitverhouding blijft zo in elk geval wel gewaarborgd.

Ouders op het terras

We schuiven gezellig aan bij de vaders en moeders op het terras. Een lekker patatje erbij, ook nog eens verantwoord gefrituurd. Als er opeens een klein buitje valt, gaat het spelen gewoon door. Veel attracties zijn namelijk overdekt of hebben een overkapping en onder de hoge bomen zitten wij ook droog. Het tekent ook het gemoedelijke sfeertje in dit park. Vanaf het terras buiten worden de kinderen goed in de gaten gehouden en als we binnen een kijkje nemen, zien we ook nog eens voldoende speelgelegenheid voor de jongste kinderen, zoals een grappige ezeltjesbaan en een apenkooi. Nee, helaas mogen wij daar niet in! Verderop staan in een weitje pony's te wachten. 's Middags mogen kinderen een rondje rijden op deze lieve dieren, een populaire attractie bij de jonge bezoekers! We lopen om een ijsje heen dat een enthousiast kind heeft laten vallen. Wat maakt het ook uit, je haalt meteen een nieuwe en het feest bij Drouwenerzand gaat gewoon door!

Foto 2. Lekker dobberen in een bootje. Foto: DagjeWeg.NL
Foto 3. Smullen van een ijsje. Of twee. Of drie! Foto: DagjeWeg.NL
Foto 4. De zweefmolen is altijd favoriet. Foto: DagjeWeg.NL
Foto 5. Lekker schommelen in een piratenschip. Voor kinderen tot ongeveer 14 jaar zijn hier uitdagende attracties te vinden. Foto: DagjeWeg.NL
Foto 6. Drouwenerzand is een echte hotspot voor de zomervakantie. Foto: DagjeWeg.NL

Laatst gewijzigd: 2016-04-15 12:07:15 · Gepubliceerd: 18 juli 2014 - 9426