De lekkerste pannenkoeken van de polder

Compleet dagje uit bij De Voorst

Dagje uit bij De Voorst Reportage door
Foto 1. Ruim 5000 vierkante meter plezier voor de hele familie. Foto: De Voorst

archief oud artikel 4 augustus 2014 Toerisme Kraggenburg, Flevoland In de uitgestrekte polder vinden we een oase van gezelligheid, ontspanning en... pannenkoeken. Met een supersonische bakmachine worden hier de lekkerste pannenkoeken van de polder gebakken. Maar eerst een potje midgetgolfen!

Compleet dagje uit

Speel- en doepark De Voorst is een gezellige speelplek voor kinderen, in de zomer elke dag geopend. Een heerlijke plek voor familiedagen, kinderfeestjes of gezinnen die een leuk uitje zoeken. Er zijn heel veel leuke arrangementen mogelijk, zoals fietsen, varen, klootschieten of een fotospeurtocht. Gezellig vermaak en lekker eten: alles voor een leuk dagje uit is hier binnen handbereik.

Lekkere pannenkoeken

Wij houden het eerst bij een pannenkoek. En niet zomaar één: de pannenkoeken hier worden gebakken in een speciale bakapparaat, wat heel wat vakmanschap vergt. Er staat heel wat lekkers op de menukaart, zoals Pannenkoek Route 8317 (appel, peer en slagroom) of Pannenkoek De Strooppot (met warme kersen, vanilleroomijs en slagroom). Maar er staat ook genoeg hartigs op de kaart, zoals enkele Wereldpannenkoeken (Oosters, Turks, Engels...) Nadat we met eigen ogen hebben gezien hoe onze pannenkoek bereid wordt eten we 'm op in het gezellige oud-Hollandse interieur van Pannenkoekhuis De Strooppot. We zijn vroeg op de middag aangekomen, maar het wordt al snel drukker. De meeste kinderen verdwijnen snel naar het speel- en doepark, terwijl hun pannenkoeken worden klaargemaakt.

Route 8317

Route 8317 is een recreatieroute die rondom Kraggenburg loopt. De route is vernoemd naar de plaatselijke postcode. Alle recreatiebedrijven in deze regio zijn aangesloten bij Route 8317. De route is 25 kilometer lang, en je kunt op- en afstappen waar je zelf wilt. Ontdek al het moois en leuks in de Noordoostpolder in je eigen tempo!

Pionier in Flevoland

Eigenaar Ramon Potappel vertelt dat het hier begon met een speeltuin. Ook stonden er barakken die vroeger bewoond door de mensen die de polders droog legden. Nu hebben die barakken plaats gemaakt voor groepsaccommodatie Appelhof. Hoewel Flevoland de jongste provincie is van Nederland, is er toch wel wat geschiedenis om trots op te zijn. Zo ligt De Voorst in het oudste bos van Flevoland en was de groepsaccommodatie uit 2001 de eerste officiële van de provincie. De Voorst, gelegen in Kraggenburg, is een veilige plek voor kampen, schoolgroepen en (kleine) kinderen.

Speelpark voor kinderen

De speeltuin die achter het gebouw ligt, is leuk voor kinderen tot ongeveer twaalf jaar. Maar mensen van alle leeftijden vermaken zich op de midgetgolfbaan. Wij slaan natuurlijk ook een balletje op het mooi aangelegde parcours. Hoewel het druilerig is, zijn op de achtergrond enkele kinderen enthousiast aan het spelen. Dit is geen standaard speeltuin: klauteren, springen en spelen is hier niet alleen leuk, maar ook educatief. Er is een skelterbaan, een kabelbaan, een enorme trampoline en speciale toestellen voor kleuters. Let wel op, het speelpark heeft haar eigen openingstijden en tarieven.

Foto 2. Een uitgebreide buitenspeeltuin waar kinderen zich kunnen uitleven en ook nog eens educatief bezig zijn. Foto: DagjeWeg.NL
Foto 3. Lekker spelen en springen, een familiefeest vieren of een potje midgetgolf? Bij De Voorst is alles voor een dagje uit binnen handbereik. Zelfs de bedden staan klaar! Foto: DagjeWeg.NL
Foto 4. De pannenkoekenbakker aan het werk. Foto: De Voorst
Foto 5. Kijkje in de keuken! Foto: DagjeWeg.NL
Foto 6. Het resultaat: een pannenkoek om je vingers bij op te eten! Foto: DagjeWeg.NL

Laatst gewijzigd: 2022-01-20 11:28:18 · Gepubliceerd: 4 augustus 2014 - 9631