1

Kom naar de Mèkkerstee voor de geiten, de bekroonde kaas en het ijs

Boerderij de Mekkerstee: loop rond tussen 600 geiten   Reportage door
Foto 1. Daar zijn de witte geiten! Foto: Grytsje Anna Pietersma

12 augustus 2014 bijgewerkt: 11 augustus 2017 Toerisme Ouddorp, Zuid-Holland Jonge ouders op volgeladen fietsen begeven zich in de vroege ochtend al naar de Mèkkerstee. Deze gezellige boerderij in het bijna-Zeeuwse Ouddorp is een ideaal en bovendien gratis uitje voor kinderen. Wij gingen ze voor naar ruim vertegenwoordigde bevolking van de boerderij. Op naar geiten!

De eerste geiten die we zien bij de Mèkkerstee zorgen voor verwarring. Kleine bruine geitjes zitten gezellig op een kluitje in de eerste weide. Met de plaatjes van ontelbaar veel witte geiten in ons achterhoofd is dit een vreemd gezicht. We lopen snel de stal in op zoek naar hét gezicht van de Mèkkerstee: de witte geit. Maar daar moeten we nog wel wat voor doen! Eerst komen we in de lunchroom, waar je ook pannenkoeken kunt eten, en de ijswinkel, dan volgt de kaasmakerij en de melkstal. Maar waar zijn nou die geiten? Uiteindelijk vinden we ze, achter de boerderij, genietend van het zonnetje en het verse gras. Als een witte waas bedekken ze het land, zoveel geiten hebben we nog nooit gezien!

De redactie van DagjeWeg.NL ging na de Mèkkerstee verder Zeeland in, bezocht de Plompe Toren en voer over de Oosterschelde op zoek naar bruinvissen.

Geiten en andere boerderijdieren

We kijken nog een poosje bij het hek en draaien ons dan om naar de andere dieren. Want behalve geiten heeft de Mèkkerstee ook andere bewoners. Een paar koeien kijken nieuwsgierig op als we langs lopen en in een aantal volières bewonderen we verschillende vogelsoorten. Een andere 'grote' attractie is het varken, wat lui in de modder ligt. Pas een paar dagen later zien we de reden van haar omvang op de Facebookpagina van de Mèkkerstee: ze heeft biggetjes gekregen! En al kwamen we voor de geiten, die kleine biggetjes hadden we graag willen zien.

Spelen en ijsjes eten

Voor de kinderen is de Mèkkerstee een fantastisch speelterrein. Na een wandeling langs alle aansprekende bewoners is een stop bij het speelveldje onvermijdbaar. Speciaal voor de zomervakantie staat er een luchtkussen, waar de eerste kinderen al enthousiast op en neer veren. Binnen wacht de perfecte afsluiter van een bezoekje aan de geitenboerderij. Een ijsje! Van de geitenmelk maken de medewerkers het lekkerste ijs, in allerlei heerlijke smaken. Het is moeilijk kiezen! Wie van al dat heerlijks nog wat mee wil nemen moet de winkel binnenlopen. Een kaasje, een heerlijk zuivelsapje of een Aardiggeitje: de winkel staat vol.

Steeds iets nieuws te zien bij de Mèkkerstee

De Mèkkerstee is net als een doorsnee kinderboerderij gratis toegankelijk. Toch is dit veel meer dan een kinderboerderij! Je kunt iedere middag komen kijken bij het melken en er zijn regelmatig leuke activiteiten. In februari kun je bijvoorbeeld met de jonge geitjes knuffelen. Ook het winkeltje is steeds vernieuwend, door de vele cadeaupakketten die de medewerkers samenstellen. Dus ben je in de buurt? Wip dan zeker even aan bij de Mèkkerstee! Een plezier voor jezelf en de kinderen.

Ambachtelijk ijs bij de Mèkkerstee

Heb jij een leuke uittip? Deel hem met de redactie!
Foto 2. Daar is de witte geit! Foto: De Mèkkerstee
Foto 3. Ook andere geitjes hebben hun thuis op de boerderij.
Foto 4. In de melkstal kunnen bezoekers iedere dag kijken bij het melken.
Foto 5. Neem een kijkje bij de fazanten en andere vogelsoorten.
Foto 6. Dan nog even spelen op het speelveldje.

Laatst gewijzigd: 2017-08-11 12:41:57 · Gepubliceerd: 2014-08-12 10:19:23 - 4541