Treed binnen in het monumentale Radio Kootwijk

Binnenkijken bij Radio Kootwijk |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Voormalig zendstation weer open voor nieuwsgierig publiek

27 oktober 2014 Geschiedenis Radio Kootwijk, Gelderland Het imposante 'Gebouw A' van Radio Kootwijk is helemaal gerenoveerd. Het is nu prima geschikt voor evenementen, bijeenkomsten en festivals. Ontdek het bijzondere gebouw en de omgeving zelf!

Grote belangstelling

De renovatie van Radio Kootwijk werd in het weekend van 25 en 26 oktober gevierd met twee open dagen. De belangstelling was overweldigend: er kwamen meer dan 7000 mensen kijken op de bijzondere plek. Het gebouw is normaal gesproken gesloten voor publiek, dus veel mensen lieten zich rondleiden door de ervaren gidsen. Het middelpunt van Gebouw A is de karakteristieke zenderzaal met een monumentale tegelvloer en enorme ramen. Hier is de metamorfose goed te zien.

Wat is Radio Kootwijk?

Midden op de heide vlak bij Apeldoorn verrijst een groot gebouw: het zendstation Gebouw A, onderdeel van een voormalig zenderpark. In de eerste helft van de twintigste eeuw werden hier de telefoongesprekken gevoerd tussen Nederland en zijn toenmalige koloniƫn, zoals Nederlands-Indiƫ. De werknemers woonden vlak bij hun werk, er werd een dorp opgericht dat ook Radio Kootwijk heet. Er woonden zo'n 150 mensen.

Rondleiding door Radio Kootwijk

Staatsbosbeheer geeft rondleidingen door Radio Kootwijk. Elke maand kunnen belangstellenden 's middags mee, gedurende een tocht van zo'n drie uur. Zie voor meer informatie de website van Staatsbosbeheer. Ook is het een inspirerende plek voor vergaderingen, seminars, workshops en bijeenkomsten.

Laatst gewijzigd: 2019-08-01 17:12:41 · Gepubliceerd: 2014-10-27 14:23:34 - 570