1

Beleef de magie van kerst in De Orchideeën Hoeve

Bezoek de overdekte kerstmarkt en de lichtjesavond!

Vier kerst in De Orchideeën Hoeve Nieuws door

archief oud artikel 3 december 2014 Toerisme Luttelgeest, Flevoland Geniet van het al het goede dat Kerstmis in zich heeft! De Hollandse kerstmarkt gonst van de gezelligheid, maak zelf een prachtige kerstcreatie, voer de wateraap en volg de wonderbaarlijke route met talloze lichtjes. Een kerst-uitje voor de hele familie!

Hollandse kerstmarkt

Stap tussen 9 en 26 december in de Orchideeën Hoeve binnen bij een magisch kerstfeest. Dit evenement is inmiddels uitgegroeid tot één van de grootste overdekte kerstevenementen van Nederland. Het bruisende hart is de kerstmarkt, die gratis toegankelijk is. De markt is overdekt, dus struin op je gemak langs kraampjes met Oud-Hollandse producten en leuke snuisterijen. Proef van de heerlijke gerechten en hapjes en swing mee met live muziek en zingende koren. Daar gaat je kersthart sneller van kloppen! De kerstmarkt is alle dagen (tot en met 23 december) te bezoeken van 09:00 uur tot 18:00 uur en op zondag vanaf 10:00 uur.

Tropische tuin in kerstsfeer

Ook de overdekte tropische tuinen van de Orchideeën Hoeve zijn toegankelijk en in kerstsfeer gebracht. Wandel langs verlichte tropische huisjes en bruggetjes, voer de vogels en vissen en geniet van de warmte in de mooiste vlindertuin van Europa. Kinderen mee? Die kunnen zich uitleven tijdens een avontuurlijke speurtocht. Of lekker ravotten in het Mangrovebos Speelparadijs; een waterrijke binnenspeelplaats met schildpadden. Liesbeth Bulk exposeert haar bijzondere verzameling bij de expo 'Natuur gevangen in glas'. Ze heeft allerlei flora en fauna, van veldbloemen tot vlinders, weten te vatten in glas.

Kaarsjesavonden

Breng je huis in kerststemming! De Orchideeën Hoeve heeft een assortiment klassiek, modern en hip kerstbloemwerk. Doe mee met een (inloop)workshop en ga zelf aan slag of bezoek één van de demonstraties. Bekijk alle workshops en tijden op de website van De Orchideeën Hoeve. Als hoogtepunt van december zijn er zes betoverende kaarsjesavonden. Op donderdag 11, vrijdag 12, zaterdag 13, vrijdag 19, zaterdag 20 en zondag 21 december worden de tuinen verlicht met duizenden echte kaarsjes, talloze lampjes en zelfs de fonteinen worden verlicht. Dit spektakel met eigen ogen zien? Dat kan op de genoemde dagen van 17:00 uur tot 21:00 uur, kaartjes kosten 3,00 per persoon. Gratis toegang voor bezoekers met een geldig dagentreebewijs en kinderen tot en met 12 jaar.

Laatst gewijzigd: 2014-12-10 09:59:08 · Gepubliceerd: 3 december 2014 - 2576