Vier een midwinterfeest

Midwinterfeest op het Muiderslot |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Bekijk de mooiste bomen en versierde tafels

27 december 2014 Cultuur Muiden, Noord-Holland Kerst is weer achter de rug! Wil je toch het sfeertje nog even vasthouden? Ga dan naar het Muiderslot en vier hier het Midwinterfeest. Alle vertrekken van het kasteel zijn ingericht in kerstsferen, maar overal zie je tradities uit verschillende Europese landen. Maak kennis met de kerstheks en de middeleeuwse zwanenpastei.

Nu een klein laagje sneeuw het Nederlandse landschap bedekt ziet het Muiderslot er helemaal sprookjesachtig uit. En ook nu nog, na kerst, is het hele kasteel versierd. Met bomen en prachtig gedekte tafels. Wie een rondleiding volgt door het kasteel komt erachter dat deze pracht en praal een bijzondere achtergrond heeft. Overal vind je namelijk tradities uit verschillende Europese landen. Hoe vieren ze kerst in Italië, Duitsland of in Engeland? Daar kom je wel achter tijdens dit knusse Midwinterfeest op het Muiderslot!

Help de ridders op 27 en 28 december

Op 27 en 28 december is het een drukte van belang in het Muiderslot. De ridders van Zwaard en Steen zijn dan druk bezig met alle voorbereidingen voor het Midwinterfeest. En, ze hebben hulp nodig! Kom ook en klets met de middeleeuwse herder en poets binnen de harnassen totdat ze blinken. Op het slotplein verjaagt de warme honingdrank de kou en op de wallen van het kasteel klinkt het geluid van een schietende haakbus!

Het Muiderslot

Een bezoekje aan het Muiderslot is altijd de moeite waard. Al 125 jaar kan iedereen een kijkje nemen op het kasteel met uitzicht over de vroegere Zuiderzee. Gebruiksvoorwerpen en schilderijen vertellen over het leven op het Muiderslot in de Gouden Eeuw. Toen bewoonde de beroemde schrijver P.C. Hooft het kasteel. Volg de gidsen door de 17e-eeuwse ingerichte kamers, waar hij vierhonderd jaar geleden leefde. Of ga zelf op avontuur in de kasteeltuin en op de torens!

Laatst gewijzigd: 2014-12-27 11:34:34 · Gepubliceerd: 2014-12-27 10:22:18 - 358