Kinderen zijn eventjes de baas in het kasteel!

Kinderkasteel: rondleiding door Kasteel Ammersoyen |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Kinderrondleiding in de meivakantie in Kasteel Ammersoyen

3 mei 2015 Toerisme Ammerzoden, Gelderland In de meivakantie is Kasteel Ammersoyen helemaal van de kinderen! Ontdek dit middeleeuwse kasteel en voel je voor een middag ridder of jonkvrouw!

Foto 1. Voel je voor even een jonkvrouw of ridder tijdens de kinderrondleiding! Foto: Kasteel Ammersoyen

Jonkvrouw en ridder

Wil je graag eens een echt kasteel van binnen bekijken? Dat kan onder meer in de meivakantie, tijdens de speciale rondleiding voor kinderen. Elke middag in de vakantie bevolken kinderen het mooie Kasteel Ammersoyen. Natuurlijk mogen ouders en opa's en oma's ook mee komen. Dwaal met een gids door de torenkamers, de ridderzaal en langs de plonsplee. Met al die middeleeuwse schatten om je heen voel je je meteen een jonkvrouw of ridder! En je leert hier van alles over het leven in een kasteel.

Geniet van nog meer leuke uitstapjes in de meivakantie!

Naar de kerker

Het hele kasteel komt aan de beurt, dus ook de spannende kerker waar de boeven opgesloten zaten. En kijk vooral ook op de museumzolder, daar worden alle spullen tentoongesteld die in de loop van de tijd uit de gracht rondom het kasteel zijn gevist. Grijp je kans en ontdek het mooie Kasteel Ammersoyen! Na afloop wordt er in de gezellige taveerne geknutseld en spelletjes gespeeld.

Om goed te onthouden: op Moederdag, zondag 10 mei, mogen moeders die met hun kinderen komen, gratis mee met de rondleiding.

Praktische informatie

Rondleidingen in Kasteel Ammersoyen, speciaal voor kinderen. De rondleidingen worden gegeven van 2 tot en met 10 mei 2015, elke dag om 13:30 uur.
Foto 2. Ontdek alle bijzondere kamers in het kasteel. Foto: Kasteel Ammersoyen
Foto 3. Kijk binnen in dit middeleeuwse kasteel! Foto: Kasteel Ammersoyen

Laatst gewijzigd: 2015-05-01 21:47:56 · Gepubliceerd: 2015-05-01 17:32:05 - 687