Doldwaas Drouwenerzand

Wint Drouwenerzand de DagjeWeg.NL Award 2015?

Drouwenerzand Attractiepark Recensie door
Foto 1. Schoolkinderen rennen af en aan bij de Para Jump.

11 juni 2015 bijgewerkt: 7 augustus 2017 Toerisme Drouwen, Drenthe Onbeperkt friet en snacks eten is voor ieder kind een feestje, maar bij Drouwenerzand Attractiepark krijg je er ook nog eens een hele dag aan attractiepret bij. Afgelopen jaren prijkte het familiepretpark steevast bovenaan in de lijst van populairste uitstapjes op DagjeWeg.NL. Nu Drouwenerzand als één van de tien daguitstapjes kans maakt op de DagjeWeg.NL Award 2015, waagden we stiekem een bezoekje. Onze mystery guests zwierven gillend door het spookhuis, zweefden mee met de zweefmolen en vlogen vliegensvlug door de lucht in razendsnelle attracties.

Omgeven door groen ligt het Drouwenerzand Attractiepark er haast idyllisch bij. Het park is ruim opgezet. Een prettige bijkomstigheid, wanneer het familiepark overgenomen wordt door joelende schoolkinderen op schoolreisje. Bij binnenkomst duiken we allereerst het restaurant in. De magen rammelen, want het is al ver na lunchtijd. Friet, frikadellen, kroketten of hamburgers... wat gaat het worden? Het restaurant ziet er niet zo heel netjes uit, maar kinderen rennen af en aan om nog een snack te scoren. Hoe valt daar ook tegenop te dweilen? Direct na het grijpen van al dat lekkers mogen we het naar binnen schuiven, want eten en drinken zit bij de entreeprijs in. Da's nog eens voordelig!

Pluspunt

Een ritje in het spookhuis lijkt ons een goed begin van deze rustige maandagmiddag. We hoeven geen ellenlange rijen te trotseren, dus we kunnen gelijk plaatsnemen in het karretje. Het ritje langs oplichtende skeletten en gillende heksen blijkt volkomen onschuldig en is vooral eng voor de kleinere kinderen. Voordat we de volgende attractie induiken, stoppen we even bij het toiletgebouw. De toiletten worden keurig ieder uur gereinigd. Nog een pluspunt voor Drouwenerzand!

Bekijk het filmpje van de mystery guests #2:

Jong en oud?

Dan is het tijd voor het echte werk: de snelle attracties. We maken een ritje in de Spinning Coaster, draaien ons tureluurs in de nieuwe, razendsnelle XLR8 en hangen ondersteboven in de Para Jump. Voor de schoolkinderen is het een geluk dat het zo rustig is, want direct na het uitstappen rennen zij weer naar de ingang voor nâg een ritje. Ze krijgen er geen genoeg van! Vanaf het ruime terras heb je, als ouder, een goed overzicht; terwijl de jongere kinderen zich vermaken op de speeltoestellen of in de rustigere attracties, zoals het treintje. Zo is aan iedereen gedacht.

Dagje uit geweest? Laat een beoordeling achter!
Foto 2. De Spinning Coaster! Foto's: Grytsje Anna Pietersma
Foto 3. Niets geen rijen, op deze rustige maandagmiddag lopen we zo de Break Dance in!
Foto 4. De XLR8 draait je zo vlug in de rondte...
Foto 5. ... dat een rustig ritje in de zweefmolen een welkome afwisseling is!

Laatst gewijzigd: 2017-08-07 17:11:39 · Gepubliceerd: 11 juni 2015 - 12838