1

Nederlands Modern-realisme krijgt een podium in MORE

Museum MORE geopend in Gorssel   Nieuws door
Foto 1. In Gorssel werd een nieuw museum geopend voor liefhebbers van modern-realistische kunst. Foto: Museum MORE

5 juni 2015 bijgewerkt: 11 augustus 2017 Cultuur Gorssel, Gelderland Nederland is weer een museum rijker: het ambitieuze en uitgebreide museum MORE. Modern-realistische kunst hangt hier in al z'n diversiteit te pronken.

Toonaangevende kunst

More, het Museum voor Nederlands Modern Realisme, is de nieuwste aanwinst in museumland. Liefhebbers van modern-realisme zijn hier aan het juiste adres. Hans Melchers heeft er zijn uitgebreide collectie modern-realistische kunst ondergebracht. De muren worden bevolkt door kunst van vele toonaangevende kunstenaars uit de afgelopen honderd jaar.

Scherp kijken

Voor de openingstentoonstelling Scherp Kijken werden 200 topwerken uit die collectie gekozen, waaronder kunst van Carel Willink, Pyke Koch, Jan Mankes en Charley Toorop. Onder meer deze kunstenaars zorgden voor highlights in de realistische kunstgeschiedenis van de afgelopen eeuw. Realistische kunstenaars kijken zelf scherp en dwingen de bezoeker daar ook toe.

Grootste museum

MORE kan het grootste museum voor Nederlands Modern Realisme genoemd worden. Die eer valt Gorssel te beurt. Dat dit eerste museum juist hier staat, is de keuze van initiatiefnemer Hans Melchers. Hij woont al jaren met veel plezier in de Achterhoek en geeft met het museum iets terug aan de regio. Er zullen de komende tijd diverse wisseltentoonstellingen gepresenteerd worden, waarmee de diversiteit benadrukt wordt. In het seizoen 2016/2017 wil MORE een tweede locatie openen in Kasteel Ruurlo. Hier komt een passend thuis voor al het werk van schilder Carel Willink.

Praktische informatie

Museum MORE is alle dagen, behalve maandag, geopend van 10:00 uur tot 17:00 uur. De expositie Scherp Kijken - Traditie en eigenheid in MORE is te zien tot en met 31 december 2015.
Foto 2. De opening ging gepaard met een kunstzinnige act. Foto: Museum MORE
Foto 3. De Zeppelin, 1933. Door Carel Willink. Copyright: Sylvia Willink-Quiël

Laatst gewijzigd: 2017-08-11 11:58:22 · Gepubliceerd: 2015-06-03 14:53:12 - 16982