1

Leer tekenen in de stijl van Vincent van Gogh

Doe inspiratie op in het Kröller Müller Museum

Doe een dagje Van Gogh in het Kröller Müller Museum Nieuws door
Foto 1. Leef je uit in de stijl van Van Gogh. Foto: Kröller Müller Museum

archief oud artikel 9 juni 2015 Cultuur Otterlo, Gelderland Gaat het ook bij jou kriebelen als je die prachtige Van Gogh's ziet hangen? Wat zou het gaaf zijn om zelf een keer zo'n prachtige schets te maken! In het Kröller Müller Museum kan dat tijdens de Van Gogh-tekenworkshop.

Vind inspiratie in het museum

Het Kröller Müller Museum heeft de op één na grootste Van Gogh-collectie van de wereld. Een prachtige selectie daaruit is te zien in de overzichtsexpositie Van Gogh & Co. Dwars door de collectie. Verken op je gemak deze tentoonstelling en verzamel al de inspiratie die je nodig hebt. Daarna ben je zelf aan de beurt...

Net als Van Gogh

Van Gogh gebruikte diverse tekentechnieken en ook typische materialen, zoals houtskool, krijt en rietpen. De techniek en de materialen worden uitgelegd en dan ga je - net als de meesterschilder - zelf creatief bezig. De workshops zijn bedoeld voor volwassenen. Er zijn workshops op

Praktische informatie

De Van Gogh Tekenworkshop vindt deze zomer vier keer plaats, op 12 en 26 juni en op 7 en 21 augustus. Tickets bestellen kan op de website van het Kröller Müller Museum. De workshop duurt twee uur en kost 33,00 euro per persoon.
Foto 2. Een soort dagboek in verf: Stilleven rond een bord met uien, begin januari 1889, door Vincent van Gogh
Foto 3. Gebruik dezelfde materialen als Vincent van Gogh. Foto: Kröller Müller Museum

Laatst gewijzigd: 2015-06-08 16:31:47 · Gepubliceerd: 9 juni 2015 - 286

Activiteiten Kröller-Müller Museum

Nu te bezoeken

Door de bomen het bos


Door de bomen het bos is een veelzijdige tentoonstelling, waarbij je geprikkeld wordt en met frisse gedachtes en ideeën weer naar huis gaat.

Wandeling “Door de bomen de Beeldentuin”


Makerscollectief Circus Andersom heeft een multidimensionale wandeling uitgezet door de beeldentuin van het Kröller Müller Museum. Lijkt het jou leuk om mee te wandelen? Haal dan snel een ticket!