1

Ontdek het theater tijdens Deventer Op Stelten 2015

Van keukenprins tot ballet, voor iedereen een voorstelling

Deventer Op Stelten Nieuws door
Foto 1. Bekijk de bijzondere voorstelling Teatro del Silencio. Foto: Deventer Op Stelten

archief oud artikel 2 juli 2015 Cultuur Deventer, Overijssel Van donderdag 2 juli tot en met zondag 5 juli staat Deventer Op Stelten. Met hoogstaand buitentheater en voorstellingen ben je tijdens dit festival niet zomaar uitgekeken.

Geniet van grote theaterproducties

Bekijk één van de grootschalige producties tijdens Deventer Op Stelten. De voorstelling Globe op De Beestenmarkt speelt zich af rondom een gigantische wereldbol. Ook op stadsplein De Brink zijn verschillende voorstellingen te zien. Tijdens Compagnie L'Homme Debout komt een gigantische marionet tot leven die zich in korte scenes over het plein voortbeweegt. Voor een heel bijzonder project, haast je je naar de Grote of Lebuinuskerk. De installatie van kartonnen dozen in combinatie met geluid en muziek is zeker een bezoekje waard! 

De Gillende Keukenprins kan koken, orgel spelen en drummen tegelijk

Bakken in de binnenstad

De historische binnenstad staat tijdens Deventer Op Stelten bol van de kleine theatervoorstellingen! Ga kijken bij rasartiest Bram Graafland die kan koken, orgel spelen en drummen tegelijk. Bij de Gillende Keukenprins draait het allemaal om het bakken van één pannenkoek. Tijdens het kleurrijke steltenballet van Teatro Pavana staat Deventer letterlijk op stelten.

Ga uit je dak tijdens het muziekfestival

In het Worpplantsoen vind je drie dagen lang het muziekfestival Hoogtevrees, met op twee podia bandjes en vele muziekoptredens. Ook voor jongeren is er tijdens het festival van alles te beleven. Bekijk bijvoorbeeld de tentoonstelling Waan die wordt uitgevoerd voor en door jongeren. Hier is letterlijk en figuurlijk geen touw aan vast te knopen.

Praktische informatie

Deventer Op Stelten gaat van start met openingsvoorstellingen op donderdagavond 2 juli. Entree voor het festival is gratis. Alleen het toegangskaartje voor de voorstelling Teatro del Silencio kost € 10,-.
Foto 2. De voorstelling Defracto zit vol verrassingen! Foto: Deventer Op Stelten.
Foto 3. Heb je ooit eerder een productie gezien van kartonnen dozen en verpakkingsmateriaal? Foto: Deventer op Stelten.
Foto 4. Bekijk de voorstelling Close Art tijdens het festival. Foto: Deventer op Stelten
Foto 5. De binnenstad staat in het teken van theater. Foto: Deventer op Stelten

Laatst gewijzigd: 2015-06-30 17:30:10 · Gepubliceerd: 2015-06-30 16:26:41 - 531


-advertentiepositie-