Avond vol luchtballonnen

Ballonfiësta Barneveld |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Ballonfiësta Barneveld 2015: spectaculair en groen

18 augustus 2015 Toerisme Barneveld, Gelderland Meer dan dertig luchtballonnen zweven langzaam tegen de avondhemel bij Barneveld. Het jaarlijkse Ballonfiësta Barneveld is altijd een spektakel en heeft dit jaar nog wat verrassingen achter de hand. Geniet van het schouwspel in de lucht en stap veilig op de grond binnen in een echte ballon.

Foto 1. Een spektakel! Foto: Ballonfiësta Barneveld

Iedere dag, van 19 tot en met 23 augustus, stijgen tientallen luchtballonnen op vanaf de Koeweide in Barneveld. "We hebben elf special shapes, naast de gewone luchtballonnen", vertelt Kirsten Karrebeld, organisatie Ballonfiësta Barneveld. "Dit jaar zijn dat bijvoorbeeld ballonnen in de vorm van Vincent van Gogh, een matroesjka, Woody Woodpecker." Aan het begin van de avond stijgen alle ballonnen op en varen langzaam uit zicht. Voor bezoekers van de Ballonfiësta is er op de grond nog genoeg te zien. Tijdens het Open NK Modelballonnen strijden de deelnemers in drie dagen om de eerste plaats. Daarvoor moeten ze met hun radiografisch bestuurbare ballonnen allerlei opdrachten uitvoeren. En iedereen mag een echte luchtballon binnenlopen en van binnen bekijken. "Deze ballonnen liggen op de grond en zijn half opgeblazen met koude lucht. Dit jaar is het het een kip geloof ik. We zijn wel in Barneveld hè", lacht Kirsten.

Tesla en de groene filé

Ballonfiësta Barneveld heeft dit jaar voor het eerst led-verlichting en ook de groenste filé van Nederland sluit aan op deze koers. "Autobedrijven uit de regio en Tesla rijden in een filé het terrein op. Het nieuwste van het nieuwste op het gebied van elektrische auto's. Ze laten de mensen zien hoe het werkt, er staan ook laadpalen, zodat ze dat kunnen zien." Nieuw op het evenement zijn de vier LED-schermen van zes meter hoog, waar live te zien is hoe het de mensen in de luchtballon vergaat. "Via een GPS-verbinding hebben we contact met een ballon en kunnen de mensen op de grond zien wat er gebeurt en horen hoe stil het er is."

Wat je niet mag missen

Wat je niet mag missen tijdens de Ballonfiësta Barneveld? Kirsten: "Het defilé van piloten vind ik altijd erg leuk, dan komen al die piloten allemaal met hun karretjes aanrijden. En de Nightglow, die vindt iedereen wel spectaculair." Iedere avond wordt afgesloten met deze Nightglow, waarbij ballonnen op het veld op de tonen van de muziek verlicht worden.

Foto 2. Ieder jaar zijn er andere special shape-ballonnen te bewonderen tijdens de Ballonfiësta Barneveld. Foto: Ballonfiësta Barneveld
Foto 3. De lucht in! Foto: Ballonfiësta Barneveld

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2015-08-20 09:10:50 · Gepubliceerd: 2015-08-18 16:33:37 - 1508