Supersnel plezier in De Scheg

Review: mystery guests op bezoek bij De Scheg in Deventer

Zwembad De Scheg: beleef het zwembad! Recensie door
Foto 1. Supersnel plezier in De Scheg! Foto's: DagjeWeg.NL

27 augustus 2015 bijgewerkt: 11 augustus 2017 Zakelijk Deventer, Overijssel Al voor de ingang ruiken we dat typische zwembadluchtje, dat je meteen terugvoert naar de vele zwemlessen en -feestjes vroeger. Goede herinneringen! Vandaag geen les of feestje, maar we zijn als mystery guest op bezoek bij De Scheg. We zijn benieuwd of deze genomineerde voor de DagjeWeg.NL Award 2015 ons ook een goede herinnering oplevert.

Zwembad en Speelpool

Met een ticket voor het zwembad mag je in De Scheg de hele dag zwemmen, en als je geluk hebt is ook de Speelpool open. In deze leuke, overdekte speeltuin mag je in- en uitlopen, na het zwemmen of snel even spelen tussendoor. Vandaag is de Speelpool helaas niet open en we gluren ietwat teleurgesteld naar binnen. Let dus goed op bij de openingstijden welke onderdelen wel of niet geopend zijn.

De Speelpool is buiten schoolvakanties open op woensdag, zaterdag en zondag.

Driedubbel glijplezier

Waar het doorsnee zwembad vaak maar over één glijbaan beschikt heeft De Scheg er maar liefst drie! Die moeten we natuurlijk allemaal uitproberen - bekijk voor de beelden de video! Als eerst duiken we in de lange glijbaan, met de welluidende naam The Northern Light Slide. Omgeven door lichteffecten schiet je in een aangenaam tempo door de donkere tunnel. Een stuk sneller is de Lava Slide, die op het eerste gezicht eruitziet als een simpel glijbaantje. Maar niets is wat het lijkt: je schiet met een razend tempo naar beneden. Dat ging natuurlijk niet zonder gillen! De derde glijbaan is eigenlijk een wildwaterbaan, waar je steeds in draaikolken terecht komt. Na twee keer proberen hebben we de slag te pakken en weten we steeds ons hoofd boven water te houden.

Badhuis met sauna's en stoombad

Na al de spanning van de glijbanen pakken we het rustiger aan in het IJslands Badhuis 4-elements van De Scheg. Hier kunnen we met ons ticket gebruik maken van de verschillende sauna's en het stoombad. Voor de sauna's heb je een handdoek nodig en die hebben wij helaas niet bij ons. Een tip voor bezoekers: neem een extra handdoekje mee als je in de sauna wilt. Het stoombad met frisse mentholgeur doet ons goed en we bubbelen nog even na in één van de twee bubbelbaden. Best lekker, zo'n badhuis, maar wij duiken liever het zwembad nog even in!

Spelende kinderen op Pingo's Island

Voor ouders met kleine kinderen heeft De Scheg een eigen eilandje gecreëerd. Op dit Pingo's Island spelen kinderen tot en met 5 jaar met zand en water, terwijl de ouders naast hen zitten. Superhandig als je kinderen hebt die er wel eens tussenuit knijpen. Voordat ze echt bij het diepere bad zijn, heb je ze al in de gaten. Grotere kinderen vermaken zich bij de glijbanen, in het grote bad of de Lazy river. Deze stroomversnelling zou je snel van buiten naar binnen laten stromen, maar bij ons was de stroom maar zachtjes. Niks Lazy, gewoon zelf zwemmen! En zijn de kinderen uitgespeeld? Dan is er de Speelpool nog met springkussens, een buikschuifbaan en allerlei speeltoestellen.

De Scheg: wat vinden we er van?

De Scheg is een leuk zwembad, misschien iets kleiner dan we verwachten. Maar er is genoeg te doen voor gezinnen met kinderen, vooral als de Speelpool open is. Dan is een dag misschien wel te kort! En houd je van eindeloos liggen, luieren en weken? Dan ben je ook in het IJslands Badhuis wel even zoet. Het zwembad is schoon, voor zover je dat in een zwembad kan verwachten. In elk bad vind je wel een wat bruinig randje of een net niet zo frisse trap. Aan de andere kant is er heel veel toezicht en kun je hier met een gerust hart gaan zwemmen. En als afsluiter genieten bezoekers van een frietje, een zakje chips of een iets lekkers uit de snoepautomaat. Met dat als einde is de nostalgie compleet en genieten we van een zwemfeestje net als vroeger.

Wil je meer leuke tips van ons? Volg DagjeWeg.NL op YouTube!
Foto 2. Supersnel plezier in De Scheg! Foto's: DagjeWeg.NL

Laatst gewijzigd: 2017-08-11 12:20:24 · Gepubliceerd: 27 augustus 2015 - 10089