Speel het grote Sinterklaaskwartet

Proeven en bakken in Bakkerijmuseum De Oude Bakkerij |  deel via WhatsApp | Redactioneel - Commerciële bijdrage door

Na de intocht van Sinterklaas kun je in Medemblik de Sint helpen

9 november 2015 Cultuur Medemblik, Noord-Holland Sinterklaas heeft het in Medemblik bijzonder naar zijn zin! En niet zonder reden, want met het gouden Sinterklaaskwartet valt hier een boel leuks te doen. Koop één kaartje en doe mee aan vier activiteiten. Sinterklaas ontmoeten op kasteel Radboud, pepernoten bakken in het Bakkerijmuseum, de molenaar en Zwarte Piet helpen bij de Meelmolen en in kijkje in de slaapzaal van de Pieten bij Funfestijn.

Foto 1. Wat een gezelligheid met de Sint en zijn Pieten in Medemblik.

Feestelijke Sinterklaasintocht in Medemblik

Het grote feest van Sinterklaas start in Medemblik op 14 november. Want dan komt de Sint uit Spanje aan in de haven! Vanaf 12:30 uur kunnen kinderen zich laten schminken aan de kade en krijgen de ouders vast wat te snoepen. De intocht begint om 13:15 uur. En speciaal voor de Medemblikkers komt ook de coolste Piet Diego mee, die er met de Danspieten echt een feest van maakt. Onder begeleiding van een echte Pietenband loopt Sinterklaas door het versierde centrum van Medemblik, op weg naar het goocheloptreden op het Van Houweningepark. Nog niet genoeg gefeest? Ga dan mee naar kasteel Radboud, waar het grote feest van Sinterklaas losbarst. Voor dit feest zijn er tickets te koop.

Het gouden Sinterklaaskwartet: vier leuke uitjes!

En dan, duurt het nog heel lang voordat het 5 december is! Maar tot die tijd kunnen kinderen heel veel doen in Medemblik. Met een kwartetkaartje krijgen ze namelijk toegang tot vier hele leuke uitjes, die ze op verschillende dagen mogen bezoeken. Kasteel Radboud, meelmolen De Herder, Het Bakkerijmuseum en FunFestijn werken samen in het verhaal Van Sinterklaas en verzorgen gratis doorlopend het vervoer tussen de locaties. Als eerste mogen ze op Kasteel Radboud op bezoek bij Sinterklaas, die daar in de tussentijd logeert. Gluur ook in zijn slaapkamer en zijn werkkamer en maak pret met de Pieten! Bij Meelmolen De Herder is het inmiddels een drukte van belang. Hier wordt het meel voor de kruidnoten van de Sint gemalen. Er is een Piet, die molenaar helpt, maar hij maakt er een rommeltje van! Wie komt hem helpen? En wie doet er mee aan het Raad het lied-spel? Met een zakje kruidnotenmix in de tas gaat de reis verder met de Citytours of de meelkar...

Pepernoten bakken en Pietenspelletjes

Naar het derde punt van het kwartet: het Bakkerijmuseum. In dit lekkerste museum van Nederland moeten de kruidnoten gebakken worden! Samen met de Bakker maken de kinderen heerlijke kruidnoten. En daar mogen ze natuurlijk even van snoepen. Ook maken ze koekmijters, die ze vervolgens mooi versieren. In FunFestijn is het kwartet compleet. Daar kijken de kinderen in de slaapkamer van de Pieten. Op verschillende dagen kunnen ze knutselen, is er een speurtocht met spelletjes of een Pietendisco. Daar wil je toch bij zijn?!

Alle informatie over de Sinterklaas in Medemblik vind je terug op de website van het Bakkerijmuseum.
Foto 2. Maak kennis met de Pieten.
Foto 3. Lekker kruidnoten bakken in het Bakkerijmuseum.
Foto 4. Sinterklaas is te vinden op Kasteel Radboud.
Sommige Pieten hebben een beetje hulp nodig!

Laatst gewijzigd: 2015-11-09 11:36:35 · Gepubliceerd: 2015-11-05 15:37:05 - 1064