1

Winteravonden lichten op in Sprookjeshof

China Light Festival verlicht het Drentse attractiepark

Attractiepark Sprookjeshof Zuidlaren Nieuws door
Foto 1. De eyecatcher van het festival: de grote Chinese draak. Foto: Chris Dagelet

archief oud artikel 10 november 2015 Toerisme Zuidlaren, Drenthe In China vieren ze al eeuwen lang lichtfestivals en inmiddels is het in ons land ook al bijna traditie. Het China Light Festival verlicht dit jaar de Sprookjeshof in het Drentse Zuidlaren. Dwaal door het park en geniet op een donkere avond van de Chinese lichtkunst!

Na Haren, Rotterdam en Utrecht is het nu de beurt aan Zuidlaren! Van 1 november 2015 tot en met 3 januari 2016 kleurt het China Light Festival de donkere winteravonden in Sprookjeshof Zuidlaren. Het Drentse attractiepark is zelf dolblij met de komst van het populaire festival en verwacht dan ook veel enthousiaste bezoekers. Vergaap je ook aan de verlichte sculpturen en wandel gerust een uur lang rond omgeven door de schittering van de kunstwerken.

Alsof je in China bent

Door het gehele park is een verharde, rolstoeltoegankelijke route die langs de prachtige verlichte sculpturen voert. Met Chinese muziek k Jacqueline Burgers van Sprookjeshof vertelt: "Dit wordt muzikaal ondersteunt door Chinese muziek, wat weer een extra beleving geeft. Je komt terecht in een magische wereld. Voor de kinderen is het Kabouter Klauterkasteel open, zodat ze ook 's avonds kunnen spelen."

Chinese lichtfestivals: een traditie

Lichtfestivals zijn in Aziatische landen een geliefde traditie om het duister van de winteravonden te verdrijven. Volgens oude verhalen steekt de mensen in China al eeuwenlang lantaarns en lampionnen aan op de vijftiende dag van de eerste Chinese maand. Dit deden ze om de Taiyi, god van de hemel, gunstig te stemmen en zo een goede oogst binnen te halen. Een ander verhaal vertelt over een god die de aarde in brand wilde steken. Door heel veel lichten te ontsteken, hielden ze hem voor de gek. Hij dacht dat de aarde al in brand stond! Hoe dan ook, het China Light Festival levert in ieder geval een mooi plaatje op.

Chinese draak

Zo'n veertig Chinese lichtkunstenaars werkten aan de verlichte voorwerpen, die in de Sprookjeshof ziet. Er staan allerlei verschillende dieren: van eenden en pelikanen tot vissen en paarden met een koets. Maar de grote aandachttrekker van die hele schare verlichte dieren is de grote Chinese draak! Voor kinderen en volwassenen een plezier om langs te wandelen.

Tip: heb je kinderen en wil je ook het attractiepark Sprookjeshof bezoeken? Ga dan voor een combiticket en profiteer van een speciaal tarief.

Foto 2. Verschillende voorstellingen schitteren tijdens het China Light Festival. Foto: Chris Dagelet
Foto 3. Ooit zulke fleurige pelikanen gezien? Foto: Chris Dagelet
Foto 4. Verlichte eendjes. Foto: Chris Dagelet

Laatst gewijzigd: 2022-12-20 16:45:34 · Gepubliceerd: 2015-11-10 10:30:43 - 1633


-advertentiepositie-